Artikel top billede

Google dropper Linux-understøttelse og lukker tjenester

Google vil ikke bygge videre på Picasa til Linux, og mange andre tjenester får dødsstødet. Se dem her.

Google er gået i gang med at fjerne flere tjenester fra sine hylder.

I sin seneste forårsrengøring har Google for eksempel besluttet at indstille arbejdet med billedprogrammet Picasa til Linux. Google lavede en WINE-baseret version af Picasa til Linux i 2006.

"I takt med at vi forsøger at forbedre Picasa, har det vist sig svært at opdatere Linux-versionen efter samme ambition. Så vi indstiller arbejdet med Picasa til Linux og vil ikke arbejde videre med det i fremtiden," skriver Google i en pressemeddelelse.

Programmet kan stadig bruges, hvis man allerede har downloadet det.

Google har flere gange de seneste år lukket mange tjenester med henvisning til, at kræfterne skal fokuseres på de vigtige produkter. Blandt de lukkede tjenester er Google Wave og Google Labs.

"Det er svært at droppe produkter og tjenester, men det er nødvendigt at opretholde vores fokus, hvis vi vil fortsætte med at lave vigtige ting. I takt med at vi rydder op i tjenesterne, håber vi at skabe mere simple brugeroplevelser på tværs af Googles produkter," skriver Matthias Schwab, ansvarlig for Googles Cloud-tjenester.

Influenza

Google lukker en stribe andre tjenester. Men mange af dem lever videre i andre afstøbninger.

Google Related var en eksperimenterende tjeneste, der skulle hjælpe brugerne til at finde nyttige og sjove oplysninger, mens de brugte Googles søgning. Men brugerne holdt sig væk, så Google vil lade de involverede udviklere arbejde videre på andre projekter.

One Pass var Googles forsøg på at lave en platform, hvor medier kunne tage betaling for deres indhold. Det blev aldrig populært, og Google skifter nu spor for at finde andre måder at skabe indtægter for medier på nettet.
En af de muligheder er Google Consumer Surveys, hvor indholdsleverandører som aviser og medier kan kræve, at brugere først udfylder brugerundersøgelser, før de får adgang til artikler og andet indhold.

Programmet "Picasa Web Albums Uploader" og "Uploader" til Mac bliver også fjernet fra hylden. Men lignende funktioner finder man i Picasa 3.9 til Mac.

"Google Flu Vaccine Finder" kom til verden under H1N1-panikken i 2009. Den lukkes ned, men funktionen lever videre på HealthMap Flu Vaccine Finder.

Læs om hele Googles forårsrengøring på Google-bloggen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere