Artikel top billede

Google smider syv tjenester i graven

Så er det igen blevet tid til "forårsrengøring" hos Google.

På et år har Google lukket ikke mindre end 60 tjenester og produkter. Syv fik dødsstødet i fredags.

Der er tale om tjenester, som Google ikke længere vil bruge kræfter på, eller hvis funktionalitet lever videre i andre produkter.

En af de tjenester, der lukker ned i denne omgang, er AdSense for Feeds, der ellers gav medier og blogs mulighed for at tjene lidt penge på deres rss-feeds ved at lægge reklamer mellem indhold i feeds.

Den lukning har fået flere til at spekulere på, om Google er i færd med at lukke ned for tjenesten FeedBurner, som mange anvender til at distribuere og analysere rss-feeds. Tjenesten har ikke fået meget opmærksomhed, siden den blev købt af Google.

En anden funktionalitet, der forsvinder, er Classic Plus, som gjorde det muligt at uploade sine egne billeder som baggrundsbillede til Google.com. Hvis du allerede har uploadet billeder, kan de fortsat bruges. Man kan i cirka to uger endnu uploade billeder - så dør tjenesten.

Google smelter også web-pladsen for Picasa og Google Drive sammen, så man samlet set har fem GB til begge tjenester som gratis bruger.

Googles tilbagevendende argument for at lukke tjenester er, at firmaet vil bruge sine kræfter på de tjenester med størst potentiale.

Fortsætter i andre produkter

Google lukker også "Spreadsheet Gadgets", der var et galleri af gadgets til regnearks-tjenesten, men Google lover, at de mest populære vil dukke op som visualiserings-valgmuligheder i Google Spreadsheets.

Analyseredskabet "Insights for Search" (Google Søgeindsigt) er allerede lukket ned og smeltet sammen med Google Trends. Redskabet anvendes til at få et overblik over populære søgninger på tværs af lande, regioner og tid. Google Søgeindsigt kunne ellers bruges til at analysere og sammenlige trafik til forskellige hjemmesider.

Google har også sløjfet en Android-app med navnet "Places Directory", som kunne bruges til at finde interessante steder i nærheden. Den funktion kan Google Maps nu sagtens selv tilbyde, mener Google.
   
Læs om alle lukningerne her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere