BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Google smider syv tjenester i graven

Så er det igen blevet tid til "forårsrengøring" hos Google.

På et år har Google lukket ikke mindre end 60 tjenester og produkter. Syv fik dødsstødet i fredags.

Der er tale om tjenester, som Google ikke længere vil bruge kræfter på, eller hvis funktionalitet lever videre i andre produkter.

En af de tjenester, der lukker ned i denne omgang, er AdSense for Feeds, der ellers gav medier og blogs mulighed for at tjene lidt penge på deres rss-feeds ved at lægge reklamer mellem indhold i feeds.

Den lukning har fået flere til at spekulere på, om Google er i færd med at lukke ned for tjenesten FeedBurner, som mange anvender til at distribuere og analysere rss-feeds. Tjenesten har ikke fået meget opmærksomhed, siden den blev købt af Google.

En anden funktionalitet, der forsvinder, er Classic Plus, som gjorde det muligt at uploade sine egne billeder som baggrundsbillede til Google.com. Hvis du allerede har uploadet billeder, kan de fortsat bruges. Man kan i cirka to uger endnu uploade billeder - så dør tjenesten.

Google smelter også web-pladsen for Picasa og Google Drive sammen, så man samlet set har fem GB til begge tjenester som gratis bruger.

Googles tilbagevendende argument for at lukke tjenester er, at firmaet vil bruge sine kræfter på de tjenester med størst potentiale.

Fortsætter i andre produkter

Google lukker også "Spreadsheet Gadgets", der var et galleri af gadgets til regnearks-tjenesten, men Google lover, at de mest populære vil dukke op som visualiserings-valgmuligheder i Google Spreadsheets.

Analyseredskabet "Insights for Search" (Google Søgeindsigt) er allerede lukket ned og smeltet sammen med Google Trends. Redskabet anvendes til at få et overblik over populære søgninger på tværs af lande, regioner og tid. Google Søgeindsigt kunne ellers bruges til at analysere og sammenlige trafik til forskellige hjemmesider.

Google har også sløjfet en Android-app med navnet "Places Directory", som kunne bruges til at finde interessante steder i nærheden. Den funktion kan Google Maps nu sagtens selv tilbyde, mener Google.
   
Læs om alle lukningerne her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.