Dataskole konkurs for tredje gang

Kursus-virksomheden Høje Taastrup Dataskole fortsætter sin omtumlede tilværelse. For få dage siden gik skolen konkurs for tredje gang på tre år. 11 ansatte står foran fyring.

Tredje gang plejer at være lykkens gang, blot ikke for Høje Taastrup Dataskole, der i midten af juli måtte notere sin tredje konkurs på kun tre år.

Konkursbegæringen blev indgivet af en tidligere ansat, og Skifteretten i København afsagde konkursdekret den 15. juli, fremgår det af oplysninger hentet hos Erhvervs- & Selskabsstyrelsen.

For høje udgifter

Ifølge advokat Søren Lindahl fra det københavnske advokatfirma Bech-Bruun Dragsted, der er kurator i boet, kan falitten forklares med, at selskabet brugte for mange penge i forhold til indtjeneningen. Samme forklaring var årsag til den første konkurs i 1999.

- Jeg kan ikke på nuværnede tidspunkt oplyse, hvor meget gæld der er i selskabet, men passiverne overstiger aktiverne, siger Søren Lindahl.

Skolens 11 ansatte er ikke officielt opsagt, men de står til at blive det, som situationen er lige nu.

- Vi er i gang med at undersøge, om der er købere til skolen, så vi kan sælge den samlet, men det er for tidligt at sige noget om endnu, siger Søren Lindahl.

Høje Taastrup Dataskole har i en årrække leveret kurser til både privatpersoner og erhvervslivet, indtil skolen i august 1999 løb ind i et økonomisk stormvejr og var tæt ved at måtte lukke med en gæld på syv millioner kroner.

Dengang var skolen en del af oplysningsforbundet FOF, men den konkursramte skole blev herefter overtaget af den private softwarevirksomhed Softbase, der drev skolen videre som et aktieselskab.

Trængt økonomi

Siden har der været stille om Høje Taastrup Dataskole, men et blik i Erhvervs & Selskabsstyrelsen antyder, at økonomien også efter redningen af skolen i 1999 fortsatte med at køre af sporet.

I september sidste år, to år efter den første konkurs, gik Høje Taastrup Dataskole igen konkurs i al ubemærkethed få uger efter at have oprettet et nyt selskab med samme navn. Det var sidstnævnte selskab, der forleden blev tvunget til at lukke.

Selvom selskabet har eksisteret som aktieselskab i tre år under flere navne og registreringsnumre, er der ikke indleveret regnskaber.

Høje Taastrup Dataskoles trængte økonomi er ikke noget særsyn i IT-kursus-branchen, der de seneste måneder har været plaget af en række konkurser og rekonstruktioner.

I juni gik kursusvirksomheden Netcom konkurs og genopstod kort tid efter uden gæld. I maj lavede kursusudbyderen A-team det samme nummer efter en mislykket fusion med den norske konkurrent Ajourit.

A-team

I A-teams tilfælde parkerede ledelsen en gæld på 40 millioner kroner i det konkursramte selskab og startede op igen på ny uden gæld under samme navn.

Topfolkene i A-team er administrerende direktør Carsten Kaae og salgsdirektør John Normann Kristensen. Begge d´herrer har også siddet i bestyrelsen i det nu konkursramte Høje Taastrup Dataskole. De indtrådte i bestyrelsen i forbindelse med Høje Taastrup Dataskoles konkurs - og genopstandelse - sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere