PBS og Siemens sammen om mobilbetaling

Pioneren Easy Park får massiv konkurrence på markedet for mobilbetaling af parkeringsafgifter. PBS og Siemens er fra begyndelsen af oktober parat med en betalingsløsning, som i første omgang kommer københavnerne til gode.

Siemens og Pengeinstitutternes Betalingssystemer, PBS, har indgået en samarbejdsaftale, som gør det muligt at betale parkeringsafgiften via mobiltelefonen.

Løsningen går i luften til oktober med Københavns Kommune som den første kunde, men ambitionen er at nå ud i hele landet.

Dermed er der lagt op til skarp konkurrence mellem det nye partnerskab og den norske pioner Easy Park, der længe har tilbudt mobil parkeringsbetaling i København og på Frederiksberg.

- Vi har aldrig troet, at vi kunne have det marked for os selv, siger direktør i Easy Park, Nikolaj Boe.

Foreløbig har Easy Park 2.400 kunder, hvoraf 95 procent er erhvervskunder.

Stregkode i forruden

Det er også erhvervslivet, der er målgruppen for Siemens og PBS' nye tjeneste. Løsningen kræver, at kunden har et Eurocard eller MasterCard, mens andre kreditkorttyper kommer til senere.

Kunden skal først tilmelde sig hos Siemens og modtager derefter en mærkat med en stregkode, der er forbundet til mobiltelefonnummeret.

Mærkaten skal placeres i bilens forrude, og når kunden vil parkere, ringes der op til en tast-selv-service. Her bliver kunden guidet frem til betaling af billetten.

Derudover får kunden en advarsel, 10 minutter før parkeringen udløber, og ved hjælp af endnu et opkald kan parkeringen forlænges.

Slipper for parkometre

Det er PBS, som autoriserer kortbetalingerne og sørger for at opkræve parkeringsafgiften fra kortholderen og sætte parkeringsbeløbet ind på en konto, der tilhører den pågældende kommune.

- Mange mindre kommuner går med overvejelser om at indføre parkeringsafgifter, og med mobilbetaling slipper de for at sætte dyre parkometre op, siger ingeniør Bent Christensen, Siemens, til Computerworld Online.

I Københavns brokvarterer har man suppleret mobilbetalingen med parkeringskort, der kan købes i udvalgte butikker i det afgiftsbelagte område. Så har bilister uden mobiltelefon ingen undskyldning for ikke at betale afgiften.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere