Newsbooster ApS under tvangsopløsning

Et manglende årsregnskab har ført til en anmodning om tvangsopløsning af Newsbooster ApS. Selskabet driver ikke selve nyhedstjenesten, men er kun til for at køre de juridiske holmgange med de danske dagblade, oplyser redaktøren Nicolai Lassen.

Selvom serverne for nyhedssøgetjenesten Newsbooster ikke svarer mandag formiddag, er alt vel, forsikrer den administrerende direktør Anders Lautrup-Larsen. Der er blot tale om opgradering.

Imidlertid figurerer der en anmodning om tvangsopløsning af selskabet Newsbooster ApS på Erhvervs- og Selskabsstyrelsens daglige liste. Det varsler ikke tjenestens lukning, understreger redaktøren Nicolai Lassen med henvisning til, at tjenesten drives af et britisk registreret selskab.

- Vi flyttede jo derover som konsekvens af dommen i fogedretten i sommer for at beskytte tjenesten mod eventuelle krav fra dagbladene. Tilbage til at køre retssagen herhjemme har vi så anpartsselskabet, forklarer redaktøren.

Newsbooster skal snart i Sø- og Handelsretten, hvor dagbladene har anlagt en såkaldt justifikationssag for at få gjort fogedforbuddet permanent. Via advokater udveksler nyhedsselskabet nu skrivelser med Danske Dagblades Forening inden det første retsmøde, der endnu ikke er berammet.

Det nu opløsningstruede anpartsselskab mangler at indlevere et årsregnskab, og derfor har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen iværksat proceduren henimod en tvangsopløsning.

- Ja, det er selvfølgelig irriterende, men det er en ørefigen til mig, der ikke har sørget for at få regnskabet afsted. Men jeg har jo haft andre ting at tænke på, siger Nicolai Lassen.

Ifølge Nicolai Lassen vil der snart blive fundet en løsning på problemet - eksempelvis ved, at der bliver skudt nye penge ind i Newsbooster ApS. Han regner derfor med, at der vil være en løsning på plads inden for fire til otte uger.

Vil du vide mere om Newsbooster?B>
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.