Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Groupcare indfører brugerbetaling

Den danske portal for foreninger og grupper, Groupcare.dk, indfører brugerbetaling. Det sker for at dæmme op for en øget trafik på sitet. Det vil stadig være muligt at benytte tjenesten uden at betale, men så er man ikke garanteret adgang på alle tider af døgnet.

Groupcare.dk indfører i dag, mandag, brugerbetaling på sit site. Det skyldes, at sitet er blevet så stor en succes, at der er ofte er kødannelse. Mod at betale 50 kroner pr. halvår får medlemmerne af "Groupcare VIP" garanti for adgang til tjenesten døgnet rundt.

Selskabet der står bag Groupcare, lever af at sælge softwareløsninger, og det har aldrig været tanken, at der skulle tjenes penge på portalen.

Alle penge der kommer fra brugerbetalingen, vil blive kanaliseret direkte over i videreudviklingen af Groupcare.

- Vi har i den seneste tid oplevet, at svartiderne på groupcare er øget ganske betragteligt. Samtidig har en del brugere klaget over, at de ikke kunne få adgang til portalen, siger Esben Elmøe, direktør for Groupcare A/S.

Under renovering

Groupcare er i øjeblikket i gang med en større renovering af portalen, der gerne skulle føre til, at svartiderne reduceres fra de op til 35 sekunder, som brugerne oplever i dag, ned til under 4 sekunder.

De meget lange svartider skyldes, at Groupcare har fået over 250.000 brugere, hvilket har medført en kraftig stigning i trafikken som følge.

Men hvorfor så ikke bare koble serveren op på en hurtigere forbindelse?

- Det er sådan set ikke et spørgsmål om at få en hurtigere forbindelse. Det er simpelthen strukturen i systemet, der ikke kan håndtere de mange brugere, siger Esben Elmøe.

Garanti for adgang

Esben Elmøe garanterer, at de betalende brugere vil kunne få adgang på alle tider af døgnet.

- Det vi gør, er at prioritere de betalende brugere, så de får adgang før gratisbrugerne. Gratisbrugerne kan stadig benytte groupcare, blot kan vi ikke garantere, at de altid vi kunne komme igennem, siger direktøren

Han har tiltro til, at brugerne vil tage det til sig:

- Vi har sådan set ikke noget estimat for, hvor mange der vil betale. Men de undersøgelser, vi har gennemført, viser, at en stor del af brugerne er villige til at betale, hvis de får garanti for, at tjenesten fungerer, siger Esben Elmøe.

Direktøren forsikrer, at betalende kunder, der oplever ikke at kunne komme på eller får meget lange svartider, vil få deres penge tilbage.

Ikke en pengemaskine

Han siger, at det ikke drejer sig om at lave Groupcare om til en pengemaskine.

- Et af formålene med Groupcare VIP er helt klart at få nogle penge i kassen til den fortsatte udvikling. Men samtidig sker det også for at lette adgangen for brugere, som er meget afhængige af tjenesten, siger Esben Elmøe.

- Det har aldrig været meningen, at vi skulle tjene penge på Groupcare, så derfor vil selvfølgelig bruge alt, hvad der måtte komme i kassen, til den fortsatte udvikling af portalen, tilføjer han.

Hvis det omvendt ikke bliver en succes med Groupcare VIP, vil firmaet køre portalen videre i dens nuværende udformning, men uden garanti for at brugerne kan komme på døgnet rundt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere