Brat opbremsning i pc-salg: Salget gået i stå

Det globale salg af pc'er er under pres. Vi gider simpelthen ikke købe nye pc'er i samme udstrækning som før. Og det er der en klar grund til.

Det er slut med de svimlende vækstrater i det globale pc-salg.
Sådan lyder det fra analysehuset Gartner, der med en ny analyse i hånden trækker tæppet væk under de tidligere udsigter til høj vækst på pc-markedet.

Ifølge Gartner er der nu udsigt til, at det samlede globale pc-salg i 2011 vil lande på 364 millioner solgte apparater.

Det svarer en til stigning på 3,4 procent i forhold til 2010, og er en dramatisk nedjustering i forhold til Gartners tidligere prognoser, der har spået en vækst på 9,3 procent.

Ligeledes nedjusterer Gartner sine forventninger til 2012-salget, hvor analysehuset nu forventer en vækst i pc-salget på 10,9 procent mod tidligere 12,8 procent. Det vil svare til et samlet salg på 404 millioner enheder.

Her er grunden til nedgangen
Ifølge Gartner skyldes nedjusteringen i vækstforventningerne dels den økonomiske afmatning, der især har ramt det amerikanske kæmpemarked, dels tablet-computernes fremmarch.
Tablet-computerne har nemlig på rekordtid fået indbygget mange af de pc'ernes funktioner, og denne udvikling ventes at fortsætte i den kommende tid.

Gartner mener desuden, at især de unge købere i dag foretrækker tablet-computere fremfor almindelige pc'er, mens forbrugere, der sværger til pc'er, på grund af den økonomiske afmatning udskyder ellers planlagte udskiftninger af deres computere.

Det pressede pc-salg betyder, at konkurrencen bliver skærpet, hvilket afspejler sig på de faldende indtjeningsmarginer.

Det er blandt andet dette, der nu ligger til grund for HP's overvejelser om at skille sig af med sin pc-forretning, der er verdens største af slagsen.

"Tablet-computere har dramatisk ændret dynamikken på pc-markedet. HP's beslutning om at revurdere sin pc-strategi understreger, at pc-producenterne er pressede til enten at indrette sig efter den nye dynamik eller forlade markedet," lyder det fra Gartner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.