Artikel top billede

Domstol forbyder salg af Galaxy Tab permanent

Et midlertidigt salgsforbud er blevet permanent efter dom i en af de mange retssager mellem Apple og Samsung.

Læs også:

Apple får Samsungs Galaxy Tab forbudt i Danmark

Forbud ophæves: Samsung må sælge iPad-rival igen

Fredag 9. september 2011 udstedte den regionale domstol i Düsseldorf et permanent forbud mod salg af Samsungs Galaxy Tab 10.1.

Fredagens dom er en stadfæstelse af det midlertidige påbud, Apple fik udstedt en måned tidligere, den 9. august. Domsafsigelsen betyder, at Samsung ikke må sælge Galaxy Tab 10.1 i Tyskland.

Hele sagen startede, da den tyske domstol midlertidigt forbød salg af Samsungs Galaxy Tab 10.1 i hele EU. Det midlertidige salgs- og distributionsforbud blev udstedt, da retten i Düsseldorf vurderede, at der var sandsynlighed for, at Samsungs Galaxy Tab havde krænket Apples designrettighed knyttet til iPad'en.

Den 16. august suspenderede selv samme domstol dog forbuddet uden for Tyskland. Den følgende retssag omhandlede derfor kun salg og distribution i og via Tyskland.

Skuffelse hos Samsung

I fredags faldt dommen så. Den regionale domstol i Düsseldorf opretholder forbuddet, efter at begge parter har fremlagt deres sag.

"Vi er skuffede over kendelsen og mener, at det vil indskrænke forbrugernes valgmuligheder i Tyskland. Vi mener også, at et forbud baseret på denne meget generelle designrettighed vil begrænse innovation og fremskridt i branchen," fortæller Erik Johannesson, der er PR-chef for Samsung i Norden, i en pressemeddelelse fra Samsung.

Han fortsætter:

"Samsung vil omgående appellere denne afgørelse for at sikre, at forbrugernes valgmuligheder i Tyskland bliver genetableret."

Svenske Erik Johannesson påpeger desuden, at den tyske beslutning er i strid med den hollandske domstolsafgørelse den 24. august. Her vurderede domstolen nemlig, at Samsungs Galaxy produkter er særegne og ikke krænker den omdiskuterede designrettighed.

Krigen fortsætter

Apple og Samsung har retssager kørende i ni lande fordelt på fire kontinenter. Flere steder er der Samsung, der fører sager mod Apple.

Selskabet lader ikke den tyske afgørelse få betydning for de andre sager, som Samsung fortsætter med at køre mod Apple som hidtil.

"For at forsvare vores intellektuelle ejendomsret og beskytte vores innovationsfrihed vil Samsung forfølge alle tilgængelige muligheder inden for retssystemet - herunder at fastholde vores retsforfølgelse af Apple Inc. for deres løbende krænkelse af Samsungs trådløse teknologipatenter rundt omkring i verden," siger Erik Johannesson.

Ligesom Samsung ikke agter at lade de andre søgsmål påvirke af domsfældelsen i Tyskland, får dommen heller ikke lov til at påvirke salget i de nordiske lande.

Det oplyser Samsung Nordic.

Her fortsætter Samsung salget af tablet-PC'er. Det gælder også selskabets Galaxy Tab 10.1 og den kommende Galaxy Tab 8.9. Og planen om at lancere Galaxy Tab 7.7 omkring begyndelse af næste år fastholdes ligeledes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere