Artikel top billede

Hvilken it-begivenhed er verdens største?

Deltag i afstemning: Vær med til at finde frem til it-historiens største begivenhed. Læs mere om udvælgelsen og kåringen her.

Læs også:
50 it-pionerer der har forvandlet verden

For nylig kom det frem, at datalogiens fader, Alan Turings, 100 årsdag bør hædres ved verdens største sportsbegivenhed nogensinde, Sommer-OL i London i 2012.
 
Men er Alan Turings triumfer med opfindelsen af Turing-testen og den universelle Turing-maskine it-historiens største triumfer - eller har andre begivenheder været vigtigere?  
 
Det får du nu mulighed for at være med til at bestemme, når vi spørger jer læsere: 
 
Hvad er it-historiens mest betydningsfulde begivenhed?  
 
OS, pc og Babbage
Livet er ikke altid fair - og det er spørgsmålet omkring verdens mest betydningsfulde it-begivenhed måske heller ikke.
 
For Microsoft-stifter Bill Gates har kunnet sætte knap 300 milliarder kroner ind på bankkontoen ved blandt andet udbredelsen af Microsofts Windows-styresystemet, der med ét slag gjorde pc'en til hvermandseje.
 
Men måske var IBM's lancering af den personlige computer i 1981 en endnu større begivenhed, der fortjener hæderen?

Eller skal vi helt tilbage til John van Neumanns beskrivelser af den moderne computer fra 1945?
 
En tur endnu længere tilbage i tidsmaskinen kunne også være på sin plads, da matematikeren og filosofen Charles Babbage allerede i 1800-tallet byggede sine første analytiske maskiner, der generelt regnes for forstadiet til computeren, og måske derfor var kimen til it-æraens storhed. 
 
Er internettet det største?
Du kan for eksempel også foreslå Steve Jobs karriere, hvor Apple-manden byggede det samme selskab op fra bunden to gange - den ene mere succesrig end den anden og for alvor ændrede smartphone-design og -tilstedeværelsen for evigt.
 
Eller foreslå Intels 8080-mikroprocessor fra 1976 som opfindelsen, der for alvor sparkede gang i EDB-alderens storhedstid. 
 
Et andet eksempel kunne være anbefalingen af Robert E. Kahns og Vint Cerfs specifikationer af TCP/IP-protokoller i 1974, der senere skabte grundlaget for internettet, som vi kender det i dag. 

Men måske var ingeniøreren Vannevar Bush' teoretiske ideer omkring internet og hypertekst helt tilbage til sin memex i 1945 en mere skelsættende begivenhed? Eller er det rent faktisk den konkrete fremstilling af World Wide Web, der blev opfundet i 1989 af blandt andre Tim Berners-Lee?
 
Valget er dit - har du et godt bud?  

Sådan vælger du en begivenhed

Måske har du selv en helt anden opfindelse eller person i tankerne, når vi skal udpege den mest skelsættende it-begivenhed nogensinde.
 
Mulighederne for at nominere den største it-begivenhed nogensinde er mange - og måden er enkel. 

Du nominerer din egen kandidat eller et af ovenstående forslag til den vigtigste it-begivenhed ved enten at skrive i kommentarfeltet her under artiklen eller ved at sende en mail til Computerworlds redaktion (redaktionen@cw.dk). 

Du er meget velkommen til at begrunde din nominering.

Læs også Computerworlds debatregler

Læs mere:
50 it-pionerer der har forvandlet verden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere