Artikel top billede

Hvilken it-begivenhed er verdens største?

Deltag i afstemning: Vær med til at finde frem til it-historiens største begivenhed. Læs mere om udvælgelsen og kåringen her.

Læs også:
50 it-pionerer der har forvandlet verden

For nylig kom det frem, at datalogiens fader, Alan Turings, 100 årsdag bør hædres ved verdens største sportsbegivenhed nogensinde, Sommer-OL i London i 2012.
 
Men er Alan Turings triumfer med opfindelsen af Turing-testen og den universelle Turing-maskine it-historiens største triumfer - eller har andre begivenheder været vigtigere?  
 
Det får du nu mulighed for at være med til at bestemme, når vi spørger jer læsere: 
 
Hvad er it-historiens mest betydningsfulde begivenhed?  
 
OS, pc og Babbage
Livet er ikke altid fair - og det er spørgsmålet omkring verdens mest betydningsfulde it-begivenhed måske heller ikke.
 
For Microsoft-stifter Bill Gates har kunnet sætte knap 300 milliarder kroner ind på bankkontoen ved blandt andet udbredelsen af Microsofts Windows-styresystemet, der med ét slag gjorde pc'en til hvermandseje.
 
Men måske var IBM's lancering af den personlige computer i 1981 en endnu større begivenhed, der fortjener hæderen?

Eller skal vi helt tilbage til John van Neumanns beskrivelser af den moderne computer fra 1945?
 
En tur endnu længere tilbage i tidsmaskinen kunne også være på sin plads, da matematikeren og filosofen Charles Babbage allerede i 1800-tallet byggede sine første analytiske maskiner, der generelt regnes for forstadiet til computeren, og måske derfor var kimen til it-æraens storhed. 
 
Er internettet det største?
Du kan for eksempel også foreslå Steve Jobs karriere, hvor Apple-manden byggede det samme selskab op fra bunden to gange - den ene mere succesrig end den anden og for alvor ændrede smartphone-design og -tilstedeværelsen for evigt.
 
Eller foreslå Intels 8080-mikroprocessor fra 1976 som opfindelsen, der for alvor sparkede gang i EDB-alderens storhedstid. 
 
Et andet eksempel kunne være anbefalingen af Robert E. Kahns og Vint Cerfs specifikationer af TCP/IP-protokoller i 1974, der senere skabte grundlaget for internettet, som vi kender det i dag. 

Men måske var ingeniøreren Vannevar Bush' teoretiske ideer omkring internet og hypertekst helt tilbage til sin memex i 1945 en mere skelsættende begivenhed? Eller er det rent faktisk den konkrete fremstilling af World Wide Web, der blev opfundet i 1989 af blandt andre Tim Berners-Lee?
 
Valget er dit - har du et godt bud?  

Sådan vælger du en begivenhed

Måske har du selv en helt anden opfindelse eller person i tankerne, når vi skal udpege den mest skelsættende it-begivenhed nogensinde.
 
Mulighederne for at nominere den største it-begivenhed nogensinde er mange - og måden er enkel. 

Du nominerer din egen kandidat eller et af ovenstående forslag til den vigtigste it-begivenhed ved enten at skrive i kommentarfeltet her under artiklen eller ved at sende en mail til Computerworlds redaktion (redaktionen@cw.dk). 

Du er meget velkommen til at begrunde din nominering.

Læs også Computerworlds debatregler

Læs mere:
50 it-pionerer der har forvandlet verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere