Artikel top billede

Forslag: Datalogiens fader skal hædres til OL i 2012

100 årsdagen for datalogiens fader skal hædres med en noget speciel flammebærer ved de Olympiske Lege i London til næste år, mener it-forsker.

Hvis det står til den britiske datalog, Dr. James Law, så skal 100 års fødselsdagen for datalogiens fader, Alan Turing, hædres ved de Olympiske Lege i London til næste sommer.
 
Derfor har James Law nomineret den menneskelignende iCub-robot til at bære den olympiske flamme frem mod stadion på samme måde, som mennesker har gjort det i over 100 år.
 
Det skriver NewScientist.

For ung

Robotten iCub er udviklet af forskere fra Aberystwyth Universitet, hvorfra Dr. James Law til dagligt arbejder. 

Den er designet til at efterligne menneskelige bevægelser som en menneskebaby, og den vil altså godt kunne trænes op i at håndtere lidt hellig ild på en fakkel.
 
Med nomineringen som flammebærer ryger iCub i samme pulje som over 800 andre potentielle flammebærere, der er listet hos banken og sponsoreren Lloyds TSB.
 
Rent formelt står iCub dog lidt svagt i flammebærer-feltet, da reglerne angiver, at flammebærere skal leve i Storbritannien og være over 12 år.
 
Som en baby-efterligner og på grund af robottens produktions-levetid falder iCub således for aldersgrænsen. Samtidig kan det retfærdigvis også diskuteres, om iCub rent faktisk "lever" i Storbritannien.
 
En af de store helte
Dermed ser det umiddelbart ud til, at Alan Turing som en af computerteknologiens og -teoriens helt store helte ikke bliver hyldet igennem en robot-gestus, men meget kan selvfølgelig være ændret, når legene starter i den engelske hovedstad 27. juli 2012.
 
Alan Turing blev selv født den 23. juni 1912 og døde i 1954.

I de mellemliggende blot 42 år nåede den britiske matematiker at grundlægge datalogien, knække tyskernes Enigma-koder under 2. Verdenskrig og opfinde Turing-testen, der har til hensigt at afdække, om en maskine udviser intelligens på menneskeligt niveau.
 
Robotten iCub med sine to kameraer, berøringssensorer og kunstig intelligens udmærker sig netop ved, at den har indlæringskapacitet som en to-årig, når den eksempelvis skal lære at bevæge sig og lære, hvad genstande hedder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere