Konkurrent hyrer tidligere TDC-direktør

Den tidligere Dan Net-direktør Agner Mark har sagt ja tak til en toppost hos ærkerivalen MACH i Luxembourg. Selskabet skal blive en langt større spiller på markedet for data clearing, som blandt andre teleselskaberne benytter sig af.

En dansker ryger til tops i clearing-huset MACH, der med base fra Luxembourg skal erobre nye markeder.

Danskeren hedder Agner Mark og var indtil marts i år direktør for TDC-selskabet Dan Net, der er en af MACHs ærkerivaler.

Nu er han ansat som arbejdende bestyrelsesformand for et firma, der forleden blev solgt af den svenske Kinnevik-koncern til et investeringsselskab, Advent International, for 700 millioner kroner.

- Advent har i forbindelse med købet haft et ønske om at supplere ledelsen med nogle erfarne folk. Derfor kontaktede de blandt mig og gav et tilbud, der var så spændende, at jeg ikke kunne sige nej, siger Agner Mark til Computerworld Online.

Bliver i Danmark

Advent har som direktør for MACH valgt Jürgen Appel, der kommer fra den tyske afdeling af den amerikanske IT-service-gigant EDS, der også ligger i skarp konkurrence med MACH.

Firmaet beskæftiger sig primært med "roaming data clearing", hvilket indebærer udveksling af mobile afregningsdata (roaming data) mellem foreløbig 200 af verdens mobiltelefonselskaber.

Agner Marks arbejde kommer til at indebære megen rejseaktivitet (derfor bliver han også boende i Danmark), for det bliver hans ansvar at indgå partnerskaber og foretage opkøb over hele verden.

Opkøbene skal dog ikke nødvendigvis foregå i den relativt snævre branche af selskaber, der håndterer roamingafregningen mellem mobiltelefoner, men MACH søger efter nye arbejdsområder.

Selskabet vil blandt andet gøre en indsats for at blive mellemled i mobile betalinger, hvor der også ligger en opgave i at udveksle data mellem mobiltelefonselskaberne.

MACH er et profitabelt selskab med et overskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) i 2001 på 85 millioner kroner ud af en omsætning på knap to milliarder kroner.

Forlader eFaktura

Agner Mark fratrådte sin stilling hos Dan Net i marts for at blive direktør for eFaktura, der er pengeinstitutternes elektroniske faktureringssystem.

Den bliver nu til en kort karriere, hvilket tydeligvist generer Agner Mark, der understreger, at han er ked af at måtte opsige denne stilling:

- Det sker med vemod og beklagelse. Det har været en svær beslutning at forlade eFaktura efter så kort tid. Jeg plejer at blive længe i mine job, siger Agner Mark.

Jobbet hos Dan Net tiltrådte han i 1989, hvilket i øvrigt var inden, at konkurrenceklausuler blev en naturlig del af en ansættelseskontrakt. Dan Nets ejer, TDC, kan derfor kun se til, mens koncernens clearing-ekspert indtil marts i år skifter til konkurrenten.

- Men man kan vel godt sige, at jeg har aftjent min værnepligt i Dan Net, som Agner Mark udtrykket det.

eFakturas moderselskab, PBS, har netop modtaget Agner Marks opsigelse, og direktør Lars From er forsigtig med at udtale sig.

- Jeg har fuld forståelse for, at han ikke har kunnet sige nej til de udfordringer, siger Lars From blot og tilføjer, at selskabet nu vil overveje situationen, inden en ny direktør kan ansættes.

Advent International, der har købt MACH, kendes i øvrigt i forvejen herhjemme, fordi selskabet har investeret penge i internetudbyderen Cybercity.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere