Dansk Java-udvikler i Linux-alliance

Århusianske Trifork, der udvikler en applikationsserver baseret på Java, er som den første blevet certificeret til den tyske Linux-distribution SuSE. Trifork håber, at det åbner døren til det tyske marked.

Århusianske Trifork har som den første leverandør fået certificeret sin Java-applikationsserver, der er standardiseret efter J2EE, til den tyske Linux-distribution SuSE.

Ifølge salgsdirektør Mads Skak Olufsen er det ikke nogen stor teknisk udfordring for Trifork at flytte applikationsserveren til nye styresystemer. Den kører i forvejen på både Microsoft-platform og en række kommercielle Unix-systemer.

Alliancen med SuSE handler derfor først og fremmest om at skabe sig en position på det tyske marked. Det skal ske gennem SuSE's samarbejdspartnere. Ifølge Mads Skak Olufsen står SuSE stærkt på det tyske Linux-marked.

Partnerne er blandt andet vigtige, fordi nogle af Triforks konkurrenter til netop Linux-systemer er open source, altså uden licensbetaling.

På andre styresystemer er IBM, BEA, Oracle og Sun de største leverandører af applikationsservere, men deres produkter er til gengæld langt dyrere end Triforks, i hvert fald til små installationer.

Men samtidig er SuSE en del af UnitedLinux-alliancen, og det betyder, at Triforks certificering automatisk også gælder tre andre Linux-distributioner.

En applikationsserver er en type middleware, som ligger imellem brugerne og de informationssystemer, som brugerne henter data i.

Mads Skak Olufsen har endnu ikke lavet et estimat af, hvor meget SuSE-aftalen kommer til at betyde for Trifork.

Trifork indgår i den århusianske IT-koncern EOS, men har også Vækstfonden og private investorer med i ejerkedsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere