Patientjournaler bliver dobbelt så dyre

Først satte politikerne i Østjylland 100 millioner kroner af til at gøre patienterjournalerne elektroniske. Men siden er regningen vokset støt og anslåes nu til 198 millioner kroner. Det begrunder Århus Amt blandt andet med en lidt for langtrukken kontrakt med CSC Scandihealth.

At store IT-projekter fordyres markant undervejs, synes nærmest at være en naturlov.

Det illustrerer Århus Amt med udviklingen af elektroniske journaler til patienterne på de østjyske sygehuse.

Kerneudgiften var nemlig oprindelig beregnet til 100 millioner kroner. Men nu er den foreløbig eskaleret til i alt 198 millioner kroner. Det skriver Århus Stiftstidende.

Hver prisstigning har sin begrundelse. Først dukkede der "uforudsete udgifter" op for 30 millioner kroner. Derefter forsikrede amtets politikere dog, at der ikke ville dukke flere fordyrelser op.

Det gjorde der nu alligevel. For amtet besluttede undervejs at udvide EPJ-projektet til at omfatte flere opgaver, som til gengæld skal sikre gevinst af investeringen på lang sigt. Disse opgaver løb op i 26 millioner kroner.

Nu er der så netop dukket endnu en millionregning op i Århus Amt - en merudgift på 42 millioner kroner.

Tre års dobbeltdrift

Forklaringen på den seneste fordyrelse er ifølge sygehusdirektør Leif Vestergaard, at amtet er tvunget til at køre med både det gamle og det nye IT-system i en længere periode, end det egentlig er nødvendigt i forhold til sikkerheden i driften.

Årsagen er, at amtet hænger på en gammel kontrakt med CSC Scandihealth, der løber frem til udløbet af 2005.

De øvrige leverandører til Århus elektroniske patientjournal er Systematic Software Engeneering, Ementor og WM-data Infra Solutions.

Patientjournalens afsked med de brune papomslag blev planlagt tilbage i midten af halvfemserne af amterne i Danmark.

Århus Amt har været blandt frontløberne og bebuder, at alle amtets sygehuse skal tage e-journalerne i brug inden udgangen af i år.

Relevant link

Århus Amt har en særlig informationshjemmeside om sit patientjournal-projekt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere