Sag mod Basse Bergqvist trækker ud

Lyngby Politi har endnu ikke besluttet, om der skal rejses tiltale mod Dixa Net-stifteren Basse Bergqvist, der fortsat er sigtet for at have bestilt et milliontyveri af pc'er fra sit tidligere selskab. Tyvene og hælerne, der er blevet dømt, afviser enhver sammenhæng med Basse Bergqvist.

Sagen mod stifteren af det krakkede bredbåndsselskab Dixa Net, Basse Bergqvist, trækker ud. Lyngby Politi tør endnu ikke sige, hvornår det bliver afgjort, om den tidligere formand for Foreningen af Internet-leverandører (FIL) skal tiltales eller ej.

Der er nu gået halvandet år, siden tyve brød ind på Enrum Slot i Vedbæk nord for København og stjal computere for millioner kroner fra Dixa Net, der var ved at gå fallit.

Basse Bergqvist blev kort efter sigtet for selv at have iscenesat tyverierne, en beskyldning han siden energisk har afvist.

Tyve og hælere dømt

Sidste efterår blev de to tyve, som stjal computerne, og den håndfuld hælere, som aftog dem, dømt i sagen. De fik alle betingede domme, og de afviste ethvert kendskab til, at Basse Bergqvist skulle have bestilt tyveriet.

Ifølge vicepolitimester Birgitte Bundgaard fra Lyngby Politi opgav politiet at løfte bevisbyrden for, at tyvene og hælerne havde deltaget i planlægningen af indbruddet på Enrum Slot for at snyde et eller flere forsikringsselskaber til at udbetale erstatning. I stedet blev tyvene dømt på deres egen forklaring om, at de helt tilfældigt besluttede at bryde ind på slottet.

Birgitte Bundgaard oplyser, at det vanskelige ved at komme til bunds i sagen mod Basse Bergqvist ikke handler om tyvene. Derimod drejer det sig om finde rundt i de mange selskaber, han er med i, og udrede, hvilke værdier der hører til i hvilke selskaber.

Flyttet til England

Desuden giver Basse Bergqvist ofte meget lange svar på politiets spørgsmål, som det tager tid at afdække, også når det viser sig, at de ikke har noget med sagen at gøre.

- Han svarer nogle gange i øst, når vi spørger i vest, som Birgitte Bundgaard udtrykker det.

Endelig kompliceres planlægningen af afhøringerne af, at Basse Bergqvist nu er flyttet til England, pointerer hun.

Det afviser Basse Bergqvist fuldstændig. Han er ganske rigtigt flyttet til England, men det har intet med sagen at gøre.

- Det skyldes, at skattevæsnet holdt 1,5 millioner kroner tilbage, som jeg havde til gode. Jeg kunne ikke drive virksomhed på normal vis i Danmark, når jeg ikke kunne få penge tilbage fra staten, forklarer han med en tilføjelse om, at skattevæsnet nu er begyndt at betale.

Har fået beslagslagte værdier tilbage

Dixa-stifteren afviser også politiets forklaring om, at han selv kommer med meget lange og irrelevante svar i afhøringerne.

- Tværtimod har jeg måttet vride armen om på dem for at få dem til at afhøre mig. Men der sker ikke noget ved de afhøringer. Det, de mener, er, at jeg ikke bukker begge ender sammen og siger, hvad de vil have, siger Basse Bergqvist.

Han oplyser, at han har ført - og vundet - sager for at få de værdier tilbage, som blev beslaglagt i forbindelse med sagen.

Birgitte Bundgaard tør ikke give noget bud på, hvor længe der går, inden Basse Bergqvist får en afklaring af sin sag. Hun fastslår dog, at så længe politiet stadig aktivt efterforsker sagen, så er der ingen problemer med, at afgørelsen lader vente på sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere