Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

CSC i rekordordre med Tryg

Med sin tredje gigantordre på ganske få måneder overtager CSC forsikringkoncernen Trygs IT-systemer. Ordren har en værdi på en halv milliard kroner over fem år og er CSC's tredje outsourcing-ordre i omegnen af en halv milliard kroner siden december.

IT-selskabet CSC overtager forsikringskoncernen Trygs IT-drift. Ordren har en værdi på en halv milliard kroner og tangerer dermed de rekord-ordrer , som CSC i løbet af det seneste halve år har indgået med TDC og PFA.

Siden december har CSC nu landet tre af de største outsourcing-aftaler til dato herhjemme - hver med en værdi i omegnen af en halv milliard kroner.

CSC har dermed opnået det gennembrud på outsourcing-området, som selskabet længe har kæmpet for.

Mette S. Ahorlu fra analysebureauet IDC bedyrer, at CSC gør det fantastisk og virker til at have førertrøjen på inden for outsourcing, der er det største vækstmarked for IT-branchen netop nu.

Kun tre kan magte opgaven

Mette Ahorlu peger på, at kun tre selskaber i Danmark - CSC, IBM og DMdata - kan magte de store outsourcing-opgaver herhjemme i øjeblikket.

Det var da også var disse tre selskaber, som Tryg tog kontakt med indtil forsikringsselskabet for to måneder siden indledte egentlige forhandlinger med CSC.

Ordren løber indtil videre over fem år, men der er allerede til næste en god chance for, at den vil blive udvidet.

Om et år skal Trygs norske datterselskab Vesta nemlig have fornyet sin outsourcing-kontrakt, en ordre til omkring 50 millioner kroner om året.

- Og beslutter vi forretningsmæssigt, at det vil være en god ide at satse på stordriftsfordele i hele gruppen, så er det klart, at CSC vil kunne stå godt. Det er da et perspektiv, som vi arbejder med, siger direktør i Tryg, Peter Falkenham, til Computerworld Online.

Overtager 76 medarbejdere

Den nuværende aftale med Tryg betyder, at de 76 medarbejdere fra Nordeas IT-afdeling, der hidtil har stået for Trygs IT-drift, bliver overtaget af CSC, når aftalen træder i kraft 1. november.

De skal i første omgang passe deres gamle arbejde med systemet. Hvorvidt de får nye kolleger, når aftalen træder i kraft, står endnu hen i det uvisse.

CSC har nemlig endnu ikke afgjort, om der skal ansættes nye medarbejdere til at varetage de opgaver, der følger i kølvandet på den store ordre.

Det skyldes, at selskabet håber, at det nu kan få sat skub i de stordriftsfordele, der kan opnås ved at lægge de store outsourcing-ordrer med TDC, PFA og nu Tryg under samme hat.

Hos analysehuset IDC undrer Mette Ahorlu over, at CSC har kunnet få tre så store kunder i løbet af ganske få måneder.

- Det er lidt mærkeligt, at kunderne ikke spørger sig selv, om CSC kan magte flere opgaver, så der på den måde bliver sikret en vis spredning af de store ordrer. I stedet ser det ud til at virke positivt ind, når CSC har vundet de første ordrer, siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere