Lyset slukket for Mousehouse

Det tidligere Mousehouse, Cell Network, blev i dag erklæret konkurs. Generel nedgang på IT-markedet og manglende investeringslyst får skylden, og endnu er det ikke lykkedes at redde nogle af de 30 danske arbejdspladser.

Den danske del af den kriseramte svenske IT-koncern Cell Network blev i dag erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten.

Knaldrøde tal på bundlinjen, svigtende efterspørgsel og et kriseramt moderselskab tog livet af et af dotcom-dagenes mest feterede IT-selskaber.

Cell Network bygger på det tidligere Mousehouse, der med karismatiske Caroline Søeborg Ohlsen i spidsen var et eksempel på den nye økonomis fortræffeligheder, indtil IT-boblen brast ved årtusindeskiftet.

Kriseramt moderselskab

Mousehouse blev i 1999 solgt til Cell Network, der på det tidspunkt var et af Europas største IT-konsulenthuse. Men IT-markedets kollaps ramte IT-konsulenterne i Cell Network hårdt.

Det børsnoterede selskab ligner i dag en skygge af virksomheden i velmagtsdagene, og det kæmper for overhovedet at overleve, da efterspørgslen på internet-konsulenttjenester er faldet drastisk.

Specielt herhjemme har det tidligere Mousehouse skuffet med røde regnskabstal.

- Vi er i gang med en omstrukturering af koncernen, hvor vi luger ud i de selskaber, der ikke tjener penge, og hvor der ikke er udsigt til fremgang i den nærmeste fremtid, siger Robert Karlsson, kommunikationsdirektør for Cell Network.

17 millioner fra svenskerne

I 2001 var resultaterne herhjemme så dårlige, at det svenske moderselskab skød 17 millioner kroner i det danske selskab i et forsøg på at rette skuden op. Resultaterne i dette års tre første måneder var så skuffende, at videre drift kun kunne sikres med flere penge fra moderselskabet.

- Udsigten til yderligere kapitaltilførsel var en af de væsentligste grunde til, at vi lod Cell Network i Danmark gå konkurs, siger Robert Karlsson.

Cell Network lukker dog ikke hele den danske forretning, da koncernen fortsat driver datterselskabet Cell Free Agents. Mens Cell Network var et regulært webbureau, som udviklede websteder for kunderne, så fungerer Cell Free Agents som et formidlingscentral for selvstændige IT-konsulenter.

- Cell Free Agents fortsætter uforandret, da vi kører med overskud. Vi handlede en del med Cell Network, men jeg forventer ikke, at konkursen vil påvirke vores resultat negativt, siger Anders Mortensen, administrerende direktør for Cell Free Agents.

Manglende investeringslyst knækkede Cell

Anders Mortensen er også direktør for Cell Network Holding, og har tidligere arbejdet i det nu konkursramte Cell Network i tre år.

- Vi har endnu ikke afklaret, om nogle af de 30 medarbejdere i Cell Network kan føres over i Cell Free Agents, men vi arbejder på sagen, siger direktøren.

- Cell Network har ihærdigt forsøgt at få nye og eksisterende kunder til at købe selskabets produkter, men virksomhederne har holdt igen med IT-investeringerne. Det knækkede i sidste ende Cell Network i Danmark, tilføjer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere