Nyt mobilselskab presser taletidspriser

Et nyt mobilselskab anført af to veteraner fra branchen skal score hundredtusindvis af kunder, der holder af taletidskort og vil ringe til udlandet til lavpris. Især indvandrere er i søgelyset hos selskabet, der forlanger 1,42 kroner i minuttet for opkald til USA.

Forudbetalte taletidskort er ikke kun for teenagere, der ikke er gamle nok til at tegne et mobilabonnement.

Det mener selskabet Smart Koncept, der i disse dage distribuerer taletidskort til 358 posthuse og 311 Nærkøb-kiosker over hele landet.

Taletidskortet kaldes Smart Kontant og tilbyder mobilsnak for 99 øre i minuttet for samtaler til TDC's fastnet og mobilnet, herunder kunder hos Telmore og andre selskaber, og 1,99 kroner per minut til andre net end TDC's.

Hos konkurrerende taletidskort købt i detailhandelen er prisen typisk mellem 1,50-2,50 kroner per minut, indtil taletidskortet er brugt op.

Smart Koncepts SMS-pris på 29 øre per styk skal nok skræmme teenagerne over på andre løsninger, og de hører heller ikke til Smart Kontants målgruppe.

- Vi går efter kunder over 18 år, som bruger mobiltelefonen rimeligt meget, men gerne vil kunne betale forud, siger direktør Kristian Brandt Iversen, Smart Koncept.

Lav udlandstakst

Derudover får kunderne mulighed for at ringe billigt til udlandet, da selskabet også står bag et to år gammelt produkt, Smart Travel, der sælger skrabekort med adgang til at ringe til udlandet.

Ønsker man at ringe til USA, starter man med at ringe til et dansk fastnetnummer til 99 øre i minuttet. Her indtaster man sin kode fra Smart Travel, og ringer til USA for 42 øre i minuttet. Den samlede pris på 1,42 kroner i minuttet er svær at slå.

Foreløbig består Smart Koncept af seks medarbejdere på kontoret i Tåstrup, og det skulle gerne klare behovet, indtil selskabet har rundet 100.000 kunder.

Kristian Brandt Iversen anslår, at Smart Travel på to år har betjent omkring 25.000 kunder, hvoraf en stor del kommer fra indvandrerkredsene, og den gruppe vil man fortsat forsøge at appellere til.

Smart Koncept ejes af to veteraner i branchen. Kristian Brandt Iversen har siddet som direktør i den skandinaviske del af selskabet Primus Telecommunications, mens kollegaen Johnny Magnussen i sin tid var med til at stifte Telekompagniet, der var blandt de første selskaber til at udnytte teleliberaliseringen i Danmark.

Derudover har et britisk investeringsselskab, Comitel Ltd., skudt penge ind. Selskabet har intet at gøre med den danske mobildistributør af samme navn.

Ved udgangen af 2002 var der i Danmark knap 1,2 millioner aktive taletidskort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere