Danske forskere tvivler på museskader

Smerter efter brug af computer-mus er ikke farlige og går hurtigt over, viser forskningsprojekt, som er omtalt i et amerikansk lægefagligt tidsskrift. Men det er endnu for tidligt helt at afvise museskader, mener den danske forskergruppe.

Muligheden for at få erstatning for museskader blev endnu mindre, da en dansk forskergruppe onsdag offentliggjorde sine seneste forskningsresultater i det amerikanske tidsskrift Journal of the American Medical Association.

Forskergruppen har afsluttet en del af det arbejde, som Arbejdsskadestyrelsen og ankeinstansen, Den Sociale Ankestyrelse, vil bruge til at bedømme, om museskader kan betegnes som arbejdsskader herhjemme.

Resultaterne er baseret på en undersøgelse af 5000 medlemmer af Teknisk Landsforbund og har foreløbig koncentreret sig om én type museskade, Carpal Tunnel Syndrome.

Disse skader er ikke farlige og går hurtigt over, viser undersøgelsen.

- Det er for tidligt helt at afvise, at computermus kan give skader, understreger overlæge Johan Hviid Andersen, Herning Centralsygehus, der har stået i spidsen for undersøgelsen.

Farvel til millionerstatning
I USA raser debatten om museskader endnu mere end herhjemme, og offentliggørelsen af artiklen i tidsskrift fik omgående de store amerikanske tv-stationer og aviser til at kontakte Johan Hviid Andersen.

- Artiklen var godt nyt for nogen, og mindre godt nyt for andre, bemærker han.

Hvis ikke museskader kan anerkendes som arbejdsskader, må flere amerikanere vinke farvel til forhåbningerne om millionerstatninger fra deres arbejdsgivere.

Johan Hviid Andersen anbefaler under alle omstændigheder meget intensive computer-brugere, der arbejder ved skærmen i mindst 20-25 timer om ugen, om at passe på sig selv ved blandt andet at holde mange små pauser i løbet af arbejdsdagen.

Den endelig forskningsrapport, der afdækker konsekvensen af andre typer museskader, venter overlægen at have klar til oktober.


Relevant link:

Råd om forebyggelse af museskaderYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Få en personlig demo af det moderne intranet anno 2019
At vælge den bedste, eller skal vi kalde det, den rette intranetplatform til din virksomhed eller organisation, er ikke nødvendigvis nogen let opgave. Sammenlignet med andre stykker software eller værktøjer til udførelse af specifikke behov, ja så er et intranet typisk en platform, der skal implementeres på tværs af hele virksomheden. Er et nyt intranet på virksomhedens tegnebræt for 2019 er dette din mulighed for at få en personlig demo af Colibo.