Artikel top billede

Derfor blokerer it-folket selv for cloud-løsningerne

Langt de fleste virksomheder er interesserede i cloud-tjenester, men det er de færreste, der springer ud i dem. It-folkene er bange, lyder en forklaring.

Læs også:
Her er sikkerhedens tre problembørn

Sikkerheden skal være en sky

Vision 2011, Barcelona: Virksomhederne vil gerne have cloud-løsninger, men kommer ikke i gang.

Det er resultatet af en undersøgelse, som sikkerhedsfirmaet Symantec har foretaget blandt 5.300 it-personer på tværs af industrier verden over.

Der er tre helt tydelige konklusioner på de spørgsmål, der er blevet besvaret.

Sikkerheden er den største bekymring blandt de adspurgte. Der er stor interesse for cloud computing, men det er langt de færreste, der har krydset grænsen og fået en løsning i gang.

Sidst, men ikke mindst, føler mange firmaer sig ikke rustet til at skifte på grund af manglende uddannelse eller viden blandt it-folkene.

Og det er faktisk ikke kun blandt dem, der tænker på at købe cloud-løsninger, der mangler viden.

"Historisk set er det sådan, at det er folks manglende viden, der er den største forhindring for nye fremskridt," siger Darren Thomson, der er teknisk chef for Symantec i Europa og Mellemøsten.

"Og manglende viden om cloud-løsninger finder man både hos leverandører og blandt dem, der skal købe løsningerne," vurderer han.

Vi ryster på hovedet af os selv

Problemet med at få gang i cloud-løsningerne er noget, vi kommer til at grine af i fremtiden.

"Om nogle år vil vi se tilbage og ryste på hovedet over, hvor lang tid vi brugte til at finde ud, af hvad cloud var. For det er bare en it-løsning, der gør hvad den bliver bedt om," konkluderer Darren Thomson.

Han mener, at cloud skal tænkes ind i alt.

"Hver gang man går i gang med et it-projekt, skal man tænke cloud ind i det. Det er ikke sikkert, det ender med en cloud-løsning, men den skal være med i puljen."

Et af de områder, han gerne vil have skudt en pil igennem, er myten om, at cloud ikke er sikker.

"Svaret på, om cloud er sikker, er for de fleste: Det er mere sikkert, end det du har nu. For nogle grupper er der dog udfordringer omkring sikkerhed."

Man kan ikke outsource sine problemer, men man kan få hjælp ti at løse dem.

"Ting som websikkerhed og mail kan man roligt smide i skyen. Mere komplekse ting kræver større overvejelser," siger han.

Cloud er ikke bare cloud

Software-leverandørerne får også et par ord med på vejen.

"Koden til en cloud-tjeneste skal skrives til skyen. Det bliver ikke en cloud-løsning bare fordi, man lægger sin software i skyen."

For at blive klar til skyen skal der opfyldes et par betingelser.

"Personalet skal uddannes, og man skal bryde den psykologiske barriere overfor nyheden. Mange it-folk har forældet viden, hvilket gør dem bange for nye ting. De skal uddannes," lyder det fra Darren Thomson.

Samtidig vurderer han, at den stadig kriseramte verdensøkonomi kan være med til at kick-starte tingene, fordi man kan se besparelser på den business case, der hedder cloud.

Læs også:
Her er sikkerhedens tre problembørn

Sikkerheden skal være en sky




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere