Artikel top billede

Sony Ericsson har med en satsning på Android-telefoner fået vendt en negativ udvikling. Foto: Sony Ericsson.

Mobil-brud: Sony vil have Ericsson ud af Sony Ericsson

Det kan være slut med Ericsson-mobiler. Sony forhandler med Ericsson om at købe svenskerne ud af det fælles firma.

Sony Ericsson kan snart komme til blot at hedde Sony.
 
Ifølge finansavisen Wall Street Journal forhandler Sony med Ericsson om at købe svenskerne ud af de to selskabets joint-venture, hvor hver part ejer 50 procent. 

Mobiltelefoner er i dag blot en mindre del af Ericsson-koncernen, som primært henter sine penge i udstyr til mobilnet. 
 
Japanske Sony vil ifølge avisen gøre produktionen af mobiltelefoner til en del af Sonys division for tablet-computere, håndholdte spilkonsoller og bærbare pc'er.

På den måde bliver det nemmere for elektronik-koncernen at samtænke hele strategien for mobile enheder.
 
Konkurrenter som Apple, Samsung og Motorola Mobility har alle fuld kontrol over produktionen af både tablet-computere, bærbare pc'er og smartphones. 

Wall Street Journal skriver, at prisen for Ericssons andel af Sony Ericsson er svær at fastsætte, fordi handlen også kan omfatte Ericssons patenter inden for mobiltelefoni.
 
Analytikere har tidligere vurderet, at det netop var Motorola Mobilitys mange patenter, der fik Google til at skrue købsprisen så højt op, da Google i august betalte 65 milliarder kroner for Motorola Mobility.

Over for Wall Street Journal vurderer analytikere, at prisen for Ericssons andel af Sony Ericsson ligger mellem 7,5 og 9,3 milliarder kroner. 

Ingen af parterne ønsker at kommentere sagen over for finansavisen.

Er en miniput

Sony Ericsson var tidligere en stor spiller på mobilmarkedet, men i dag er det en af de mindre producenter.

I årets andet kvartal var Sony Ericsson med en global markedsandel på 1,7 procent verdens 10. største mobilproducent, viser tal fra analysehuset Gartner Research.
 
Det svensk-japanske selskab solgte i det kvartal 7,3 millioner telefoner, mens verdens nummer et, Nokia, solgte 98 millioner mobiler.

Virksomheden har de seneste år fået vendt en negativ økonomisk udvikling ved at satse benhårdt på Googles mobilplatform Android.

Ifølge analytikere er det dog også en farlig vej at gå, da selskabet har svært ved at skille sig ud fra konkurrenterne, som også i høj grad bruger Android.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejer til nyudviklede systemer

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere