Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Sådan kæmper giganterne om at sælge flest pc'er

Der er byttet rundt i rækkefølgen af verdens største pc-leverandører. Her er den nye Top 3.

Computerworld News Service: Lenovo har overhalet Dell som verdens næststørste pc-leverandør ved slutningen af årets tredje kvartal, fortæller analysefirmaerne IDC og Gartner.

Verdens største pc-leverandør, Hewlett-Packard, oplevede også vækst i pc-salget med 5,3 procent i dette kvartal, trods rapporter om, at virksomheden er i gang med at afvikle sin pc-forretning.

Begge analysefirmaer fortæller, at væksten i dette kvartal ikke har levet op til forventningerne. IDC fortæller, at det verdensomspændende pc-salg ved udgangen af dette kvartal er vokset med 3,6 procent i forhold til sidste år, og det er mindre end de forventede 4,5 procent.

Gartner siger, at pc-salget er vokset med 3,2 procent i forhold til sidste år, i forhold til forventede 5,1 procent for dette kvartal.

Analytikere mener, at forklaringen på det svage pc-salg skal findes i det generelle lave forbrug på grund af den økonomiske situation. Fremkomsten af tablet-pc'er har også skadet pc-salget.

"For øjeblikket sakker pc'erne bagud i forhold til andre enheder, der alle kæmper om de samme slukne forbruger- og forretningsbudgetter," skriver analytiker fra IDC, Jay Chou, i en udtalelse.

Lenovo oplevede kvartalets største vækst i forhold til verdens fem største pc-leverandører, fortæller de to analysefirmaer. Gartner vurderer Lenovos markedsandel til 13,5 procent, mens Dells andel er på 11,6 procent.

Lenovo har generelt udvist god vækst igennem de seneste kvartaler, hvor virksomheden har arbejdet på at ekspandere på udviklings-markeder og samtidig beskytte sit hjemmemarked i Kina, der i årets andet kvartal overgik USA i forhold til antal solgte pc'er.

For det kvartal oplevede Dell en nedgang i væksten med lidt mere end en procent, fortæller begge analysefirmaer.

Det amerikanske marked har ved udgangen af kvartalet bevæget sig væk fra den negative vækst, og ifølge IDC er salget forblevet på samme niveau.

"Nu, da julen står for døren, findes der en reel mulighed for en beskeden og encifret vækst, men det handler nok mere om de dårlige markedsbetingelser sidste år end om en genrejsning af tidligere tiders efterspørgsel," skriver David Daoud, som er research director med speciale i personlige computere hos IDC, i en udtalelse.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere