Artikel top billede

Atea-direktør: Derfor satte vi en stopper for it-fryns

Nu fortæller Ateas direktør, Peter Trans, hvorfor selskabet klagede over et kæmpe it-udbud, så tusindvis af danskere må vente længe på it-fryns.

Læs også:
Kæmpe udbud går i vasken efter klage fra it-firma

Tusindvis af ansatte må se langt efter it-fryns

Atea vil ikke aflevere forretningskritiske oplysninger til en konkurrent.

Sådan lyder en del af forklaringen fra direktør Peter Trans fra Atea på, at selskabet klagede til Klagenævn for Udbud over København Kommunens brug af selskabet Comenxa Trade som indkøbshjælper på et it-udbud.

"Baggrunden for vores klage er, at vi dels mener, at Comenxa A/S's afgift og leverance i sig selv er udbudspligtig, og dels at vi finder det urimeligt, at vi skal aflevere forretningskritiske informationer til en konkurrent," siger Peter Trans.

Nævnet gav klagen opsættende virkning, og Københavns Kommune valgte derefter helt at aflyse udbuddet.

"Vi har ikke vundet over Københavns Kommune. Vi har blot fået medhold i, at Comenxa A/S ikke kan optræde som indkøbscentral for offentlige virksomheder, og pålægge andre it-forhandlere at betale en afgift til Comenxa A/S," fortæller Peter Trans.

Det aflyste udbud havde en samlet værdi på op imod 375 millioner kroner, fordi også ni andre kommuner og Nationalbanken ville have købt ind på aftalen.

Rammeaftalen var målrettet indkøb af it-fryns i forbindelse med medarbejdernes bruttolønsordninger.

Konsekvensen har foreløbigt været, at Københavns Kommune har meldt ud, at op imod 38.000 ansatte potentielt kan blive ramt af sagen og først kan få it-goder næste år.

Atea mener tilsyneladende, at de mange medarbejdere, der ifølge kommunen er blevet kede af det, må rette deres blik mod kommunernes rådgivere.

I hvert fald udtaler Peter Trans:

"Det er beklageligt, at Københavns Kommune og andre offentlige virksomheder har modtaget usandsynligt dårlig vejledning fra Comenxa A/S og Advokatfirmaet Horten og derved spildt både tid og penge på en vigtig opgave for kunderne og deres medarbejdere".

I øvrigt er Atea-direktøren aktiv i debatforummet på Computerworld.dk, hvor han diskuterer med Micracle-direktør Mogens Nørgaard.

Følg debatten her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere