Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Skat har haft bøvl med sikkerhedsniveauet i to år

Skat har kørt med mangelfulde sikkerhedsprocedurer i to år.

Læs Skats svar på kritikken.

Skats sikkerhedsprocedurer var i næsten to år ikke i orden.

"Opfølgningen (til et tidligere besøg, red) viste, at der var mangler i it-styringen og it-sikkerheden, fordi Skatteministeriet endnu ikke havde implementeret de sikkerhedsprocedurer i den daglige drift, som skulle have været etableret i 2009 og 2010," fremgår det af en ny rapport fra Rigsrevisionen.

Den manglende implementering af sikkerhedsprocedurerne
betød, at det var vanskeligt at dokumentere, om der var etableret et sikkerhedsniveau, som kunne understøtte de væsentligste brugersystemer, forklarer revisionen.

Dog er der siden sket forbedringer på området.

For eksempel har Skatteministeriet "defineret en klar opgave- og ansvarsfordeling mellem systemejere, procesejere og platformejere, så varetagelsen af opgaverne omkring sikkerhed i fagkontorerne var entydig".

Følger området

Derudover har Informationssikkerhedskontoret siden sidste revision gennemført mange af de opgaver, det var ansvarligt for, som eksempelvis at udarbejde metodebeskrivelser, vejledninger med videre som grundlag for de forretningsansvarlige i ministeriet.

"Der var dog fortsat svagheder i it-sikkerheden, fordi de procedurer, som skulle understøtte det daglige arbejde i forretningsområderne og it-driften i ministeriet - og dermed sikre det ønskede sikkerhedsniveau - fortsat ikke var implementeret," konkluderer Rigsrevisionen i rapporten.

Derfor har Rigsrevisionen nu anbefalet Skatteministeriet at have et "betydeligt fokus" på, at de manglende sikkerhedsprocedurer snarest bliver implementeret, og at der følges op på, at procedurerne "bliver efterlevet i den daglige drift".
 
Revisionen vil følge sagen.

Læs Skats svar på kritikken.

Læs også:
Statens It under lup: Ballade om it-sikkerhed

Banedanmark brugte alt for mange it-konsulenter

Gammelt it-system styrer udlån i milliard-klassen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere