HP hårdt ramt: Indtjeningen styrtdykker

Verdens største it-selskab har svært ved at tjene penge. Indtjeningen er styrtdykket i den seneste tid.

Verdens største it-selskab målt på omsætning, Hewlett-Packard, mærker nu for alvor konsekvenserne af den voldsomme turbulens, som selskabet har gennemgået i de seneste år.

HP's netto-indtjening for fjerde kvartal er nemlig faldet med mere end 90 procent i forhold til samme kvartal i fjor.

Selskabets netto-indtjening for fjerde kvartal landede på 1,1 milliarder kroner.

I det tilsvarende kvartal i fjor klokkede HP en indtjening på knap 14 milliarder kroner.

Indtjeningen per aktie er således faldet fra 6,08 kroner i fjor til nu blot 66 øre - et fald på 89 procent.

Ny topchef
Det alarmerende kvartalregnskab kommer netop som HP's nye topchef, Meg Whitman, har sat sig til rette i chefstolen.

Hun tiltrådte i september, efter HP's bestyrelse fyrede den daværende topchef, tyskeren Leo Apotheker, der blot nåede at sidde et lille år som topchef.

Her nåede han til gengæld at så godt og grundigt tvivl om HP's kommende retning og strategi med en række udmeldinger, som du kan læse mere om her.

HP's omsætning i fjerde kvartal faldt med tre procent i forhold til det tilsvarende kvartal sidste år. Omsætningen landede på 177,5 milliarder kroner.

Bedste resultat i koncernen har HP's software-division leveret. Her har HP nemlig oplevet en god vækst i salg af licenser og services. Det har ført til en samlet omsætningsvækst på 28 procent.

Services-divisionen voksede to procent, mens det ser knapt så godt ud for salg af server- og storageløsninger, der er faldet med fire procent.

Selskabets såkaldte 'Personal Systems Group,' der tæller pc-produktionen, oplevede en omsætningstilbagegang på to procent.

Økonomisk afmatning
HP begrunder selv det lunkne resultat med den globale økonomiske afmatning, der har ført til faldende forbrug.

Ligeledes har selskabet været ramt af en række dyre interne sager, der blandt andet tæller udskiftningen af topchefen, ligesom de forvirrende udmeldinger har kostet på bundlinien.

"2011 har været præget af en masse drama. Nu skal vi tage os sammen og få reduceret dramaerne her omkring," lyder det fra Meg Whitman.

Hun peger blandt andet på, at HP med hende ved roret beholder pc-forretningen, som Leo Apotheker ellers overvejede at sælge.

"Vi er gået ind på software-markedet for at skabe værdi for kunderne og ikke for at transformere HP til et software-selskab," siger hun.

Når det gælder hele regnskabåret, kommer Hewlett-Packard ud med en nettoindtjening på 39,3 milliarder kroner på en omsætning på 703 milliarder kroner.


Læs også:

Derfor vil HP beholde sin pc-division.

HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest.

HP har hovedrengøring: Rydder op i ledelsen.

Fyret HP-topchef scorer kassen på fed fyrings-pakke.

HP fyrer Léo Apotheker - ny topchef ansat.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.