Artikel top billede

(Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp)

It-uddannelse til autister udvider i Jylland

AspIT, der tilbyder it-uddannelse til unge mennesker med Aspergers, åbner ny skole i Aabenraa.

Læs også: Dansk it-uddannelse på international topliste

Med etableringen af AspIT Sønderjylland får unge mennesker med autisme-diagnosen Aspergers Syndrom både nord og syd for grænsen mulighed for at tage en it-uddannelse.

Den nye skole ligger i Aabenraa, og her er 10 unge mennesker allerede så småt i gang med det, der skal blive deres chance for en karriere med job i it-branchen.

"Vi har fået en start over al forventning. Vi har tydeligvis været et savnet tilbud i det sønderjyske," siger projektleder Søren Fischer Sørensen fra AspIT Sønderjylland.
 
Flere unge Aspergere fra området har tidligere været til informationsmøder hos AspIT's skoler i Esbjerg eller Vejle, men har ikke fået deres kommune i Sønderjylland til at hjælpe dem med transportudgifterne, fortæller han.

"Så både forældreforeninger, vejledere og sagsbehandlere har ventet på, at vi kommer i gang," siger Søren Fischer.

Start til januar

Også unge, der tilhører det danske mindretal i Tyskland, har mulighed for at få støtte fra den danske stat til en uddannelse hos AspIT.

De 10 kandidater til selve uddannelsesstarten i januar har været på afklaringsforløb henover efteråret.

"De unge er gode til at stille krav til undervisningen og er meget motiverede for at lære noget. Det her er deres mulighed for at udskifte perspektivet med førtidspension til en karriere i erhvervslivet," siger Søren Fischer.

"Vi har efterhånden åbnet mange skoler rundt om i Danmark, og derfor har vi et helt fast koncept, vi arbejder ud fra, når vi etablerer os," siger Ole Bay Jensen fra AspIT på Campus Vejle, der har det overordnede ansvar for AspIT centrene i Aalborg, Aarhus, Vejle og Sønderjylland.

Konceptet betyder, at skolen kan etableres hurtigt med møbler, lys, it og pladsdisponering til eleverne, når håndværkerne er færdige.

Fjernundervisning på skærm og chat 
AspIT tager nu også det første skridt med at etablere fjernundervisning i samarbejde med netværksvirksomheden Cisco.

Blended Learning, kaldes det, som skal imødekomme skolens ambition om individualiseret undervisning, hvor eleverne kan møde deres lærere på en storskærm i lokalet, andre gange live i lokalet og atter andre gange via chat på pc'en.

"Hvis der er to elever i Ålborg, en elev i Århus, en i Vejle og måske to i Sønderjylland, der lige præcis interesserer sig for det samme emne, kan vi undervise dem i cyberspace," siger Ole Bay Jensen.

AspIT har fået henvendelser om sit koncept fra interesserede i England, Sverige, Norge, Holland og Tyskland, som efterspørger en eller anden form for licensaftale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere