Artikel top billede

DSB går i skjul: Intet svar på it-problemer i IC4

It-systemerne i de skandaleramte IC4-tog får drøje hug, men hverken konsulenter eller DSB's eksperter vil svare på kritikken.

Læs også:
Elendig software gør IC4-togene komplet ubrugelige

It-systemerne i de danske IC4-tog har så mange fejl og problemer, at det kan blive nødvendigt at udvikle dem helt forfra.

Sådan lyder vurderingen fra Erik Frøkjær, som er lektor på Datalogisk Institut (DIKU).

Han kritiserer særligt den redegørelse, Atkins-rapporten, der er udarbejdet for at sætte fokus på, hvor problemerne med IC4 er.

Ifølge Erik Frøkjær har man helt overset de it-tekniske problemer i den rapport.

Det kan du læse mere om her.

Kom igen om to måneder

Problemerne med it-systemerne betyder, at de berygtede tog ikke kommer ud at køre, før problemerne er løst. DSB ønsker imidlertid at svare på den kritik lige nu.

"Vores eksperter på området er travlt optaget med at undersøge omstændighederne omkring de IC4-tog, der kørte forbi et rødt signal," siger Martin Larsen fra DSB's kommunikationsafdeling.

Det sker med henvisning til to episoder i begyndelsen af november, hvor IC4-tog to gange kørt forbi et rødt signal, fordi toget ikke kunne bremse.

De to fejl betød, at der kan være generelle problemer bremse-problemer på IC4, og derfor besluttede DSB at tage togene ud at drift indtil Havarikommissionen har undersøgt sagen.

Efter at have snakket med sit bagland fortæller Martin Larsen, at DSB gerne vil svare på Computerworlds spørgsmål, men at der først er en ledig ekspert i slutningen af januar 2012.

Det svarer vi ikke på

Rådgivningsvirksomheden Atkins, der har udarbejdet rapporten om problemerne med IC4-togene, ønsker heller ikke at kommenterer sagen.

En del af kritikken fra Erik Frøkjær fra DIKU går ellers direkte på Atkins rapport.

"Atkins-konsulenternes undersøgelser af software-systemernes tilstand, deres faktiske funktionalitet og pålidelighed er aldeles utilstrækkelig og rapporten på dette vigtige punkt direkte misvisende," siger Erik Frøkjær.

Det udsagn har Atkins ikke ønsket at svare på.

"Vi kommenterer ikke på rapporten, men må henvise til Transportministeriet," siger kommunikationsmedarbejder i Atkins, Maria Virklund.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Transportministeriet.

Læs også:
Elendig software gør IC4-togene komplet ubrugelige




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere