Artikel top billede

Hackere: Vi har stjålet kildekoden til Norton AntiVirus

En hackergruppe hævder at have stjålet kildekoden til Norton AntiVirus.

Computerworld News Service: Symantec er i gang med at undersøge, om der er sandhed bag en hackergruppes påstand om at være i besiddelse af kildekoden til virksomhedens sikkerhedssoftware Norton AntiVirus.

Gruppen, der kalder sig The Lords of Dharmaraja, hævder at have stjålet Symantecs kildekode og dokumentation.

Data  fra servere tilhørende indiske efterretningstjenester sammen med materiale fra flere andre softwarevirksomheder, der har indgået kontrakter med den indiske stat.

"Fra nu af vil vi dele information fra indiske militære efterretningstjenesters servere," skriver gruppen i et indlæg på Pastebin.

"Indtil videre har vi inden for det indiske spionprogram fundet kildekode fra 12 softwarevirksomheder, der har underskrevet kontrakt med indiske TANCS og CBI."

Det oprindelige indlæg på Pastebin er nu blevet slettet, men er indtil videre stadig tilgængelig i Googles cache.

Det indeholder et udkast, der beskriver API-procedurer for Symantecs service til generering af virusdefinitioner.

Gamle informationer

Den lækkede dokumentation stammer ifølge Symantec helt tilbage fra april 1999 og er ikke længere relevant for virksomhedens nuværende systemer.

"Dette dokument forklarer, hvordan softwaren er designet til at fungere (hvilke input accepteres og hvilke genereres) og indeholder funktionsnavne, men der er ingen egentlig kildekode," udtaler Cris Paden, der er Symantecs øverste kommunikationschef.

"Informationerne i dette dokument fra 1999 har ingen betydning for vores aktuelle produkter, det vil sige, at informationerne i dokumentet ikke kan bruges til at forringe eller ødelægge vores aktuelle løsninger," tilføjer Paden.

Hackerne hævder dog også at være i besiddelse af kildekode til Norton AntiVirus, som de har planer om at offentliggøre på et senere tidspunkt. "Vi arbejder lige nu på at opstille spejlede servere, da vi oplever et ekstremt pres og censur fra statslige organisationer fra USA og Indien," skriver gruppen i indlægget på Pastebin.

For at underbygge påstanden har offentliggjort et andet indlæg på Pastebin med en liste over de filer, der angiveligt udgør den samlede pakke af kildekoden til Norton AntiVirus.

Symantec ønsker ikke at bekræfte, om listen over filer stemmer overens med virksomhedens kildekode.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere