Artikel top billede

(Foto: © Claude Dagenais, 2007 /)

Hackere: Vi har stjålet kildekoden til Norton AntiVirus

En hackergruppe hævder at have stjålet kildekoden til Norton AntiVirus.

Computerworld News Service: Symantec er i gang med at undersøge, om der er sandhed bag en hackergruppes påstand om at være i besiddelse af kildekoden til virksomhedens sikkerhedssoftware Norton AntiVirus.

Gruppen, der kalder sig The Lords of Dharmaraja, hævder at have stjålet Symantecs kildekode og dokumentation.

Data  fra servere tilhørende indiske efterretningstjenester sammen med materiale fra flere andre softwarevirksomheder, der har indgået kontrakter med den indiske stat.

"Fra nu af vil vi dele information fra indiske militære efterretningstjenesters servere," skriver gruppen i et indlæg på Pastebin.

"Indtil videre har vi inden for det indiske spionprogram fundet kildekode fra 12 softwarevirksomheder, der har underskrevet kontrakt med indiske TANCS og CBI."

Det oprindelige indlæg på Pastebin er nu blevet slettet, men er indtil videre stadig tilgængelig i Googles cache.

Det indeholder et udkast, der beskriver API-procedurer for Symantecs service til generering af virusdefinitioner.

Gamle informationer

Den lækkede dokumentation stammer ifølge Symantec helt tilbage fra april 1999 og er ikke længere relevant for virksomhedens nuværende systemer.

"Dette dokument forklarer, hvordan softwaren er designet til at fungere (hvilke input accepteres og hvilke genereres) og indeholder funktionsnavne, men der er ingen egentlig kildekode," udtaler Cris Paden, der er Symantecs øverste kommunikationschef.

"Informationerne i dette dokument fra 1999 har ingen betydning for vores aktuelle produkter, det vil sige, at informationerne i dokumentet ikke kan bruges til at forringe eller ødelægge vores aktuelle løsninger," tilføjer Paden.

Hackerne hævder dog også at være i besiddelse af kildekode til Norton AntiVirus, som de har planer om at offentliggøre på et senere tidspunkt. "Vi arbejder lige nu på at opstille spejlede servere, da vi oplever et ekstremt pres og censur fra statslige organisationer fra USA og Indien," skriver gruppen i indlægget på Pastebin.

For at underbygge påstanden har offentliggjort et andet indlæg på Pastebin med en liste over de filer, der angiveligt udgør den samlede pakke af kildekoden til Norton AntiVirus.

Symantec ønsker ikke at bekræfte, om listen over filer stemmer overens med virksomhedens kildekode.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere