Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Ballmer: Her er Microsofts fremtid

Windows er stadig det vigtigste produkt, men andre produkter skal tegne fremtiden for Microsoft. Se Steve Ballmers åbningstale på årets CES-messe.

Læs også:
Hold øje med disse fem nyheder på CES 2012

Er du klar? Nu åbner verdens største gadget-messe

Microsoft-bossen Steve Ballmer åbnede i går Consumer Electronics Show (CES) med en gennemgang af, hvad kodegiganten har på tapetet i det kommende års tid.

Det var en rimelig afdæmpet Ballmer, der ellers kan være lidt maniask i sin facon, som guidede publikum rundt i krogene af Microsofts produkter.

Windows Phone var det første produkt, der blev hevet frem, og fik en række lovprisende ord med på vejen.

Ballmer sagde blandt andet, at "vi er meget tilfredse med, hvad vi har opnået med Windows Phone."

Ser man på tallene for Windows-installationer på solgte telefoner, er der måske knap så meget at være begejstret over.
I juli, august og september blev der på verdensplan solgt 115 millioner smartphones, men blot 1,5 procent af dem havde Microsofts styresystem installeret.

Det svarer til blot 1,7 millioner solgte enheder.

Ballmer er dog altså tilfreds.

På tur med Metro

Det er specielt ét punkt, der er omdrejningspunkt for Microsofts kommende produkter, nemlig Metro, som er den brugerflade, der anvendes på tværs af produkter som Phone og Windows 8.

Før introduktionen af Windows 8 blev publikum i Las Vegas dog guidet gennem et udvalg af de Windows 7-produkter, der er aktuelle i starten af dette år, hvor design og kompakthed er et par af kodeordene for de maskiner, der går under betegnelsen ultrabooks.

Læs også: Nu kommer næste bølge af ultrabooks væltende

Windows 8 lanceres som en markant ændring inden for styresystemer, der bringer den traditionelle pc meget tættere sammen med tablet-maskinerne, ikke mindst fordi flere processorer understøttes.

Fra og med Windows 8 vil Microsofts ikon-baserede desktop-styresystem også fungere på ARM-baseret chip-arkitektur og vil således ud over stationære og bærbare pc'er også kunne køre på tablet-pc'er.

Markedet for tablet-pc'er domineres indtil videre af Apples iPad, men det vil Microsoft altså forsøge at ændre på med Windows 8.

I Windows Store vil man kunne købe de apps, der er udviklet til brugergrænsefladen Metro.

Det bedste er gemt til sidst

X-Box er blevet et af de mest populære produkter, Microsoft har skabt, og Kinect-kontrolleren, der er en bevægelsessensor til at styre spil, er det mest solgte stykke forbrugerelektronik nogensinde.

Læs også: Microsoft: Kinect-teknologi vil brede sig vildt

Det har betydet, at succesen bliver ført videre. Kinect bliver nemlig lanceret til Windows 8.

X-Box er desuden udrustet med en stemmestyret brugerflade, hvor man kan søge efter information ved at spørge konsollen.

Samtidig kan Kinect også anvendes til tv-brug.

Tv-seeren kan via sine bevægelser få noget til at ske i et tv-program. Seeren kan eksempelvis blive bedt om at udføre handlinger i forbindelse med en tv-udsendelse, der så registreres via Kinect.

"X-Box bliver derfor omdrejningspunkt i home entertainment-centret til video, tv, musik, sociale medier, apps og så videre," lød det fra scenen i Las Vegas.

Og der er i følge Ballmer mere på vej, eller som han siger: "We are just getting started."

Du kan se hele åbningsseancen fra CES her.

Læs også:
Hold øje med disse fem nyheder på CES 2012

Er du klar? Nu åbner verdens største gadget-messe




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere