Artikel top billede

Ballmer: Her er Microsofts fremtid

Windows er stadig det vigtigste produkt, men andre produkter skal tegne fremtiden for Microsoft. Se Steve Ballmers åbningstale på årets CES-messe.

Læs også:
Hold øje med disse fem nyheder på CES 2012

Er du klar? Nu åbner verdens største gadget-messe

Microsoft-bossen Steve Ballmer åbnede i går Consumer Electronics Show (CES) med en gennemgang af, hvad kodegiganten har på tapetet i det kommende års tid.

Det var en rimelig afdæmpet Ballmer, der ellers kan være lidt maniask i sin facon, som guidede publikum rundt i krogene af Microsofts produkter.

Windows Phone var det første produkt, der blev hevet frem, og fik en række lovprisende ord med på vejen.

Ballmer sagde blandt andet, at "vi er meget tilfredse med, hvad vi har opnået med Windows Phone."

Ser man på tallene for Windows-installationer på solgte telefoner, er der måske knap så meget at være begejstret over.
I juli, august og september blev der på verdensplan solgt 115 millioner smartphones, men blot 1,5 procent af dem havde Microsofts styresystem installeret.

Det svarer til blot 1,7 millioner solgte enheder.

Ballmer er dog altså tilfreds.

På tur med Metro

Det er specielt ét punkt, der er omdrejningspunkt for Microsofts kommende produkter, nemlig Metro, som er den brugerflade, der anvendes på tværs af produkter som Phone og Windows 8.

Før introduktionen af Windows 8 blev publikum i Las Vegas dog guidet gennem et udvalg af de Windows 7-produkter, der er aktuelle i starten af dette år, hvor design og kompakthed er et par af kodeordene for de maskiner, der går under betegnelsen ultrabooks.

Læs også: Nu kommer næste bølge af ultrabooks væltende

Windows 8 lanceres som en markant ændring inden for styresystemer, der bringer den traditionelle pc meget tættere sammen med tablet-maskinerne, ikke mindst fordi flere processorer understøttes.

Fra og med Windows 8 vil Microsofts ikon-baserede desktop-styresystem også fungere på ARM-baseret chip-arkitektur og vil således ud over stationære og bærbare pc'er også kunne køre på tablet-pc'er.

Markedet for tablet-pc'er domineres indtil videre af Apples iPad, men det vil Microsoft altså forsøge at ændre på med Windows 8.

I Windows Store vil man kunne købe de apps, der er udviklet til brugergrænsefladen Metro.

Det bedste er gemt til sidst

X-Box er blevet et af de mest populære produkter, Microsoft har skabt, og Kinect-kontrolleren, der er en bevægelsessensor til at styre spil, er det mest solgte stykke forbrugerelektronik nogensinde.

Læs også: Microsoft: Kinect-teknologi vil brede sig vildt

Det har betydet, at succesen bliver ført videre. Kinect bliver nemlig lanceret til Windows 8.

X-Box er desuden udrustet med en stemmestyret brugerflade, hvor man kan søge efter information ved at spørge konsollen.

Samtidig kan Kinect også anvendes til tv-brug.

Tv-seeren kan via sine bevægelser få noget til at ske i et tv-program. Seeren kan eksempelvis blive bedt om at udføre handlinger i forbindelse med en tv-udsendelse, der så registreres via Kinect.

"X-Box bliver derfor omdrejningspunkt i home entertainment-centret til video, tv, musik, sociale medier, apps og så videre," lød det fra scenen i Las Vegas.

Og der er i følge Ballmer mere på vej, eller som han siger: "We are just getting started."

Du kan se hele åbningsseancen fra CES her.

Læs også:
Hold øje med disse fem nyheder på CES 2012

Er du klar? Nu åbner verdens største gadget-messe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere