Artikel top billede

Microsoft: Kinect-teknologi vil brede sig vildt

Der er uhyre mange anvendelsesmuligheder for bevægelsessensorer som dem, der anvendes i Microsofts Kinect. Se nogle af dem her.

Se også: Video: Sådan fungerer Microsofts Kinect til Xbox 360

Computerworld News Service: Teknologier, der anvender bevægelsessensorer i deres brugergrænseflader såsom Microsoft Kinect vil i fremtiden ikke kun hører til pc'er og spillekonsoller, forklarer Microsofts direktør for forskning og strategi, Craig Mundie.

Du kan se, hvordan Kinect fungerer her.

En kirurg i en operationsstue vil kunne bevæge sine hænder over en skærm for at opdatere en patients information og samtidig holde miljøet sterilt.

Eller man vil kunne spille et brætspil med en modspiller, der sidder et helt andet sted, ved at spillet vises på en skærmoverflade, mens sensorer opfanger spillernes gestik, beskriver Mundie.

Vil blive taget op

Fremskridt inden for sensorer og skærmteknologi vil ændre, hvordan mennesker interagerer med computere og føre til flere systemer, hvor folk betjener maskiner ved hjælp af gestik, fortæller Mundie.

Microsoft vil til at starte med forfølge sådanne menneskelige brugergrænseflade-teknologier på spilområdet, siger Craig Mundie.

Virksomhedens første forsøg kommer på markedet til november, når Kinect-systemet til spillekonsollen Xbox 360 kommer i handlen globalt.

Målet er at afskaffe spilcontrolleren og "bare betjene helt normalt" via en menneskelig brugergrænseflade, siger han. Kinect ser ud til at imødekomme dette mål ved at gøre det muligt at betjene spil ved hjælp af bevægelser og stemmekommandoer.

Nintendo populariserede konceptet med bevægelsesbetjente spil i 2006, da virksomheden lancerede spillekonsollen Wii.

Den første Wii krævede brug af en trådløs controller med bevægelsessensorer, så når man svingede med den, kunne man på skærmen eksempelvis slå til en bold med et boldtræ. Nintendo har forbedret systemet væsentligt i løbet af de sidste fire år.

Microsoft arbejder også på avatarer såsom en virtuel receptionist, der "forsøger at emulere den sociale oplevelse af at interagere med en rigtig person," beskriver Mundie.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Se også: Video: Sådan fungerer Microsofts Kinect til Xbox 360




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere