Artikel top billede

Skyhøjt Mobilpenge-gebyr kan ende hos dig

Den mobile betalingsløsning Mobilpenge ledsages af et stort gebyr. Regningen kan ende hos dig, og det bekymrer politikerne. Læs mere her.

Læs også: Ny mobilbetaling blotter din bankkonto

Mobilpenge er et nyt produkt fra Nets.

Det er en mobil betalingsløsning, hvor du via en sms kan betale direkte fra din bankkonto.

Som Computerworld skrev kort før nytår, er der ikke megen sikkerhed forbundet med betalingsmodellen.

Men også de skyhøje gebyrer kan blive et problem. Det kan nemlig ende hos dig.

Skepsis på Borgen

Initiativet i sig selv vækker begejstring hos moderniseringsordfører Trine Bramsen (S), der glæder sig over, at Mobilpenge kan gøre hverdagen lettere for rigtig mange danskere.

Men med begejstringen følger også en bekymring for det skyhøje gebyr, der følger med den mobile betalingsløsning.

Gebyret ligger nemlig i den tunge ende. 

Syv procent af købssummen skal der lægges i gebyr for at bruge Mobilpenge.

"Jeg er især bekymret for omkostningerne i form af gebyrer. Det er vigtigt, at det bliver gennemsigtigt for brugerne, og at de er klar over det, hvis det kommer til at koste lidt ekstra at benytte Mobilpenge som betalingsmiddel," siger hun. 

Det er nemlig op til den enkelte forretning, om gebyret skal påduttes forbrugeren, eller om forretningen dækker det selv oven i de 1.000 kroner om året, den i forvejen betaler for at benytte løsningen.

Regulering ikke usandsynlig

Manglen på sikkerhed er som udgangspunkt ikke grund til bekymring hos Trine Bramsen.

"Nets har meldt ud, at de dækker tabet ved misbrug. Det synes jeg som udgangspunkt, vi skal have fuld tiltro til, men der er ingen tvivl om, at vi skal holde skarpt øje med det. Hvis der kommer brugere i klemme, så vil jeg være hurtig til at skride ind politisk," siger hun.

Søren Winge, der er pressechef hos Nets, har tidligere fortalt Computerworld, at Nets dækker tabet, såfremt man har passet "almindeligt godt" på sin mobiltelefon.

Bliver det relevant for politikerne at skride ind, så vil den konkrete handlingsplan ifølge Trine Bramsen være lovgivning på området.

Så vil der blive opstillet nogle konkrete krav, som skal overholdes med det formål at beskytte forbrugeren.

Betalingsmodellen er nu tilgængelig, og det vil sige, at butikkerne allerede nu har mulighed for at tilbyde betaling via Mobilpenge.

Læs også: Ny mobilbetaling blotter din bankkonto
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”