Skyhøjt Mobilpenge-gebyr kan ende hos dig

Den mobile betalingsløsning Mobilpenge ledsages af et stort gebyr. Regningen kan ende hos dig, og det bekymrer politikerne. Læs mere her.

Læs også: Ny mobilbetaling blotter din bankkonto

Mobilpenge er et nyt produkt fra Nets.

Det er en mobil betalingsløsning, hvor du via en sms kan betale direkte fra din bankkonto.

Som Computerworld skrev kort før nytår, er der ikke megen sikkerhed forbundet med betalingsmodellen.

Men også de skyhøje gebyrer kan blive et problem. Det kan nemlig ende hos dig.

Skepsis på Borgen
Initiativet i sig selv vækker begejstring hos moderniseringsordfører Trine Bramsen (S), der glæder sig over, at Mobilpenge kan gøre hverdagen lettere for rigtig mange danskere.

Men med begejstringen følger også en bekymring for det skyhøje gebyr, der følger med den mobile betalingsløsning.

Gebyret ligger nemlig i den tunge ende. 

Syv procent af købssummen skal der lægges i gebyr for at bruge Mobilpenge.

"Jeg er især bekymret for omkostningerne i form af gebyrer. Det er vigtigt, at det bliver gennemsigtigt for brugerne, og at de er klar over det, hvis det kommer til at koste lidt ekstra at benytte Mobilpenge som betalingsmiddel," siger hun. 

Det er nemlig op til den enkelte forretning, om gebyret skal påduttes forbrugeren, eller om forretningen dækker det selv oven i de 1.000 kroner om året, den i forvejen betaler for at benytte løsningen.

Regulering ikke usandsynlig
Manglen på sikkerhed er som udgangspunkt ikke grund til bekymring hos Trine Bramsen.

"Nets har meldt ud, at de dækker tabet ved misbrug. Det synes jeg som udgangspunkt, vi skal have fuld tiltro til, men der er ingen tvivl om, at vi skal holde skarpt øje med det. Hvis der kommer brugere i klemme, så vil jeg være hurtig til at skride ind politisk," siger hun.

Søren Winge, der er pressechef hos Nets, har tidligere fortalt Computerworld, at Nets dækker tabet, såfremt man har passet "almindeligt godt" på sin mobiltelefon.

Bliver det relevant for politikerne at skride ind, så vil den konkrete handlingsplan ifølge Trine Bramsen være lovgivning på området.

Så vil der blive opstillet nogle konkrete krav, som skal overholdes med det formål at beskytte forbrugeren.

Betalingsmodellen er nu tilgængelig, og det vil sige, at butikkerne allerede nu har mulighed for at tilbyde betaling via Mobilpenge.

Læs også: Ny mobilbetaling blotter din bankkonto


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Staten får kæmperabat på over 360 millioner på nyt toldsystem fra Netcompany og Intrasoft: Her er den endelige pris
Netcompany og Intrasoft har barberet prisen for kommende toldsystem ned med over 360 millioner kroner. Det er mere end en halvering af udbudsprisen. Tjek prisen her.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.