Hands tvunget ud af Danmark

Hands' norske moderselskab havde ikke penge til at fortsætte sit danske eventyr, men måtte sælge nu og her. Derfor var koncernchef Erik Sandersen nødt til at tage imod tilbuddet fra Columbus, også selv om prisen er beskeden.

Den norske ERP-hus Hands har opgivet kampen om det nordiske marked for økonomisystemer.

Dødsstødet kom, da selskabets med koncernchef Erik Sandersen i spidsen tidligere på dagen offentliggjorde salget af den danske forretning til arvefjenden Columbus IT Partner.

Columbus IT Partner har betalt for Hands danske forretning med egne aktier for omkring 16,5 millioner kroner.

- Selvfølgelig har vi set på andre muligheder end at sælge den danske forretning, men hvis vi skulle have fortsat i Danmark, skulle der yderligere kapital til, og den strategi var det ikke opbakning til, siger Erik Sandersen.

På den baggrund er han godt tilfreds med, at det lykkedes at finde en køber til det danske selskab, også selv om Columbus køber billigt.

- Det er det bedste vi kunne få ud af situationen, som den er i dag, og der er ingen grund til at spekulere i, hvad vi kunne have gjort tidligere, siger Hands-chefen.

Samlet set koster frasalget af den danske forretning moderselskabet Hands i Norge omkring 50 millioner norske kroner, hvis man medtager nedskrivningen af goodwill.

- Salget betyder, at vi er gået væk fra vores strategi om en nordisk tilstedeværelse. Det har været nødvendigt at fokusere på vores hjemmemarked, og derfor var salget af den danske forretning den bedste løsning, siger Erik Sandersen.

Han oplyser, at der ikke i købsaftalen er indeholdt nogen studehandel, om at Columbus trækker sig fra det norske marked.

Dermed kommer Columbus IT Partner, som Hands med salget kommer til at eje omkring fem procent af, til at konkurrere med Hands om de norske kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere