Artikel top billede

Konsulenter: Masseflugt fra Logica til Fujitsu

Ikke mindre end 19 konsulenter fra Logica i det sydlige Sverige forlader virksomheden for at bygge en Dynamics-afdeling op hos konkurrenten.

En veritabel medarbejderflugt har ramt Logica i det sydlige Sverige. I alt har 19 konsulenter svarende til en tredjedel af alle Dynamics-konsulenter i selskabet forladt virksomheden til fordel for konkurrenten Fujitsu. Det skriver Idg.se.

Hos Fujitsu skal de nu forhenværende Logica-medarbejdere være med til at bygge et nyt forretningsområde op baseret på Microsoft Dynamics. Chefen for denne afdeling, Leif Johansson, var tidligere chef for en lignende afdeling hos logica.

"Jeg vil gerne understrege, at der er ikke tale om et kup fra min eller mine kollegers side. Det eneste, opsigelserne har til fælles, er, at de bunder i utilfredshed med ejerne, kulturforskelle i forhold til det gamle VM-data og en ny organisation for Logicas afdeling Microsoft Cloud Dynamics," siger Leif Johansson til Idg.se.

Det er et kup

Den udlægning er Logica ikke helt enig i. Ifølge Patrik Lemner, som er chef for forretningsområdet Business og Management Consulting hos Logica, er der tale om en 'planlagt masseopsigelse', men det er svært at bevise, hvem der står bag og/eller er den drivende kraft.

Ifølge Leif Johansson fra Fujitsu oplever afhopperne, at de bliver sortlistet, og at der tales dårligt om dem.

Han mener også, at masseflugten har ramt Logica hårdt, fordi der var tale om en så stor del af alle konsulenterne. Heller ikke på det punkt er de to selskaber enige.

"Det er klart, at det var et anseeligt antal konsulenter, som forlod os, men det har ikke ramt os, så vi har tabt kunder, kontakter eller er blevet forstyrret i driften. Vi har haft en plan for at håndtere opsigelserne," siger Patrik Lemner til idg.se.

Nej, det er ikke et kup

De fleste af afhopperne fra Logica har arbejdet i Göteborg, Småland og enkelte også i Skåne, og de fleste fortsætter arbejdet i det samme område.

Niklas Hammarström, direktør for Business Services, hvor Fujitsus nye Dynamics-afdeling hører hjemme, kommenterer de mange nye medarbejdere således over for Idg.se:

"Det her er absolut ikke noget kup fra vores side, og vi har ikke taget initiativ til flytningen. Alle har selv søgt job hos os. Samtidig er vi meget glade for de nye medarbejdere, fordi deres kompetencer passer fortrinligt til vores behov."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?