Artikel top billede

Konsulenter: Masseflugt fra Logica til Fujitsu

Ikke mindre end 19 konsulenter fra Logica i det sydlige Sverige forlader virksomheden for at bygge en Dynamics-afdeling op hos konkurrenten.

En veritabel medarbejderflugt har ramt Logica i det sydlige Sverige. I alt har 19 konsulenter svarende til en tredjedel af alle Dynamics-konsulenter i selskabet forladt virksomheden til fordel for konkurrenten Fujitsu. Det skriver Idg.se.

Hos Fujitsu skal de nu forhenværende Logica-medarbejdere være med til at bygge et nyt forretningsområde op baseret på Microsoft Dynamics. Chefen for denne afdeling, Leif Johansson, var tidligere chef for en lignende afdeling hos logica.

"Jeg vil gerne understrege, at der er ikke tale om et kup fra min eller mine kollegers side. Det eneste, opsigelserne har til fælles, er, at de bunder i utilfredshed med ejerne, kulturforskelle i forhold til det gamle VM-data og en ny organisation for Logicas afdeling Microsoft Cloud Dynamics," siger Leif Johansson til Idg.se.

Det er et kup

Den udlægning er Logica ikke helt enig i. Ifølge Patrik Lemner, som er chef for forretningsområdet Business og Management Consulting hos Logica, er der tale om en 'planlagt masseopsigelse', men det er svært at bevise, hvem der står bag og/eller er den drivende kraft.

Ifølge Leif Johansson fra Fujitsu oplever afhopperne, at de bliver sortlistet, og at der tales dårligt om dem.

Han mener også, at masseflugten har ramt Logica hårdt, fordi der var tale om en så stor del af alle konsulenterne. Heller ikke på det punkt er de to selskaber enige.

"Det er klart, at det var et anseeligt antal konsulenter, som forlod os, men det har ikke ramt os, så vi har tabt kunder, kontakter eller er blevet forstyrret i driften. Vi har haft en plan for at håndtere opsigelserne," siger Patrik Lemner til idg.se.

Nej, det er ikke et kup

De fleste af afhopperne fra Logica har arbejdet i Göteborg, Småland og enkelte også i Skåne, og de fleste fortsætter arbejdet i det samme område.

Niklas Hammarström, direktør for Business Services, hvor Fujitsus nye Dynamics-afdeling hører hjemme, kommenterer de mange nye medarbejdere således over for Idg.se:

"Det her er absolut ikke noget kup fra vores side, og vi har ikke taget initiativ til flytningen. Alle har selv søgt job hos os. Samtidig er vi meget glade for de nye medarbejdere, fordi deres kompetencer passer fortrinligt til vores behov."
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.