Artikel top billede

Hacker-angreb fælder Europa-Parlamentet

Et målrettet angreb har tvunget Europa-Parlamentets website i knæ.

Europa-Parlamentets website blev torsdag presset i knæ af et målrettet hacker-angreb.

Der var tale om et såkaldt denial-of-service-angreb, hvor sitet på grund af en pludselig og meget voldsom stigning i antallet af automatisk genererede besøg måtte bukke under for presset.

Hos Europa-Parlamentet mener man, at angrebet er en hævn-aktion for lukningen af fildelings-sitet Megaupload og en ny handelsaftale.

Parlamentet meddeler, at det straks reagerede med henblik på at 'reducere angrebets virkning."

Pilen peger på Anonymous

Det vides endnu ikke, hvem der har stået bag angrebet, men den løst sammenvævede gruppe af hackere og digitale aktivister Anonymous har tildigere stået bag en række denial-of-service-angreb som protest mod lukningen af Megaupload.

Gruppen har således udviklet internet-værktøjer, der kan anvendes til denial-of-service-angreb af digitale aktivister uden den store teknologiske indsigt.

I sidste uge blev musikselskabet Universal Music, musikorganisationen Recordin Industry Association of America samt det amerikanske justitsministerium således angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere