Artikel top billede

Den svenske regering dropper Lotus Notes

Den svenske regering siger efter en del ballade farvel til IBM's mail- og samarbejdsplatform, Lotus Notes. Se hvad svenskerne vælger.

Læs også:

IBM mister 150.000 Notes-brugere i ét hug.

IBM-chef: Derfor siver Lotus Notes-brugerne væk.

Bilgigant kører over IBM: Mister 100.000 Notes-brugere.

Sådan pimper du din Lotus Notes op.

Det svenske Regeringskansliet traf i begyndelsen af 2009 beslutning om at udfase IBM's mail- og samarbejdsplatform Lotus Notes og Domino.

Istedet skulle regeringen gå over til Microsofts Outlook og Exchange.

Den platformsudskiftning sker så inden for det næste halve år.

Det skriver Idg.se.

Skulle være sket tidligere

Oprindelig var planen, at udrulningen af de nye produkter til de knap 4.500 ansatte skulle ske i løbet af 2010. Men udrulningen blev udskudt, hvilket var lidt af en begmand til Microsoft, for hvem leverancen til Regeringskansliet er lidt af en prestigesag.

Iøvrigt mødte platformsbyttet kritik både internt og eksternt.

Til at starte med ville Udenrigsministeriet ikke være med, fordi ministeriet så Notes som den bedste løsning for Sveriges udenlandske ambassader. Senere viste det sig, at projektet også manglede en grundlæggende beregning af omkostningerne.
Ræven vogter gæs
Endelig afslørede ComputerSweden i begyndelsen af 2011, at Regeringskansliet havde overladt de første undersøgelser af, om det kunne betale sig at gå væk fra IBM's produkter til Microsoft.

I øvrigt en beslutning som kom fuldstændig bag på IBM's ledelse, skriver Idg.se.

Nu har projektet været i gang i et halvt år og planen er, at det skal være fuldendt i juni måned.

Prisen løber op i 18,5 millioner kroner, men så kommer også de omkring 100 udenlandske myndigheder som ambassader, konsulater et cetera til at køre på den nye Microsoft mail- og kalenderplatform.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.