Artikel top billede

Derfor vil LEGO ikke lege med gTLD'er

Brug af domænet www.legmed.lego ville ikke gå som en leg, mener LEGO.

Invisible

LEGO er et af Danmarks - og verdens - største brands. Derfor har mange forestillet sig, at firmaet vil være blandt de firmaer, der har registreret et af de såkaldte gTLDs. For eksempel .lego eller .brick.

Men klodsfabrikken vil ikke røre de ny domænemuligheder med en ildtang.

LEGOs marketingsfolk og jurister har vurderet fordele og ulemper. Og der er flest ulemper. 

"Vi kan ikke se, at det vil hjælpe forbrugeren med nemmere at finde frem til vores sider. Tværtimod. For i stedet for, at vi har én indgang, som, de fleste kan tænke sig til, ligger på en .com-adresse, så vil vi få en masse steder at overvåge, fordi folk i høj grad skulle finde os via søgemaskiner," siger Jan Christensen, Communication Manager i LEGO koncernen.

LEGO har hverken tænkt sig at investere i sit firmanavn som domæne-endelse (.lego) eller mere generiske kategorier (fx. .games eller .brick). Hvert domæne koster op mod en million kroner at registrere.

"Grundlæggende mener vi ikke, at forbrugeren får noget ud af det nye tiltag. Omvendt giver det os en masse ekstra, som vi heller ikke får noget ud af," siger Jan Christensen.

Sociale medier er også krævende

LEGO slipper dog ikke for at skulle overvåge markedet og holde øje med ondsindede eller legitime registreringer af gTLD'er, som kunne narre forbrugerne til at tro, at de var havnet på en officiel LEGO-side.

Men LEGO vil ikke proaktivt udnytte den nye mulighed.

"Vi er ikke vanvittig begejstret for det her. Det hænger primært sammen med, at det ikke giver ny værdi til vores forbrugere og dermed vores markedsføringsstrategi. For eksempel giver sociale medier også en masse ekstra arbejde for os i forbindelse med overvågning af, hvad der bliver sagt om os på nettet, men sociale medier giver samtidigt nogle kæmpe muligheder for at få dialog med vores kunder. Men i forhold til nye domæner mangler vi simpelthen den positive side af ligningen i forhold til at bruge det på en kreativ måde," siger Jan Christensen.

LÆS OGSÅ: "Kun 10-20 danske firmaer vil søge om et gTLD"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.