Artikel top billede

Derfor vil One.com bruge over tre millioner kroner på nye domæner

Det er dyrt at få sit helt eget toplevel domæne. Men pengene er godt givet ud, mener danske One.com.

.one .icu .now

De tre domæne-endelser håber danske One.com at købe.

Det kom frem i går, da sløret blev løftet for de danske firmaer, som vil byde på deres helt eget toplevel domæne (gTLD). En unik domæne-endelse, som firmaet har ejerskab over.

I ansøgnings-perioden har eksperter udtalt til ComON, at kun ganske få danske firmaer vil kunne få en sund forretning ud af et gTLD. Det kostede nemlig 185.000 dollar (mere en million kroner) alene i gebyr for at ansøge om et domæne. Dertil kommer advokatbistand, driftsomkostninger og meget mere.

Men for One.com giver det god mening at finde det store checkhæfte frem.

"Vi har budt på domænerne, fordi vi gerne vil tilbyde vores nuværende og kommende kunder at købe et godt domæne. Det er efterhånden svært at finde domæner, der er korte og gode, men med vores helt eget toplevel-domæne får vi pludselig nogle helt nye muligheder," siger firmaets talsmand og operationel direktør Thomas Darré Medard Frederiksen.

One.com lever primært af at sælge webhosting til danske og europæiske kunder. De nye domæner skal altså sælges videre til kunderne sammen med webhosting.

Først sidst på året finder One.com ud af, om firmaet får lov til at købe domænerne. To af domænerne er der nemlig andre, som også gerne vil have fingrene i.

Guldnumre

Der er fem andre firmaer, der også gerne vil have ejerskab over ".now". Domænet ".one" er One.com i konkurrence med ét andet firma om at registrere.

Det sidste domæne "icu" har andre ikke vist intressse for (".icu" skal udtales "I see you").

One.com har budt på de tre korte gTLD'er, fordi de skal være nemme at udtale og stave. Hele manøvren er et forsøg på at gøre hverdagen nemmere for kunderne.

"Det er ikke domæner, vi lever af til daglig. Men omvendt er domæner en tvingende nødvendighed, for at vi kan sælge vores produkter. Hvis vi kan tilbyde nogle gode domænenavne, håber vi, at vi kan gøre os interessante for både nye og kommende kunder," siger operationel direktør Thomas Darré Medard Frederiksen.

Han kan endnu ikke sætte pris på et .now-domæne, eller om de nye domæner vil blive dyrere end et "normalt" .com-domæne, som man kender det fra telebranchens dyre "guldnumre", der er lettere at huske end tilfældige talsammensætninger i telefonnummeret.

Ud over One.com har få andre danske firmaer lagt billet ind på et gTLD. For eksempel Saxo Bank, FLSmidth og Lundbeck.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere