Artikel top billede

SAS på vej i krig om domæne

Luftfartselskabet har set sig sulten på lækkert domæne. Men mange andre parter kunne være på jagt efter .sas.

Det skandinaviske flyselskab SAS kan være på vej i domæne-fight om domæne-endelsen .sas.

Uden at flyfirmaet selv har bekræftet det, har firmaet på nettet afsløret, at det har indsendt ansøgning om at registrere gTLD'et (generic toplevel domain).

Ganske få firmaer har offentliggjort, at de er interesseret i at registrere deres varemærke eller et generisk ord (fx. .kaffe eller .cars). Det skyldes, at de ikke ønsker, at konkurrenter kunne finde på det samme og dermed bringe domænet i auktion.

Men selv om SAS ikke officielt har bekræftet ambitionen om at ansøge ICANN om få .sas, så tyder det på, at firmaet har eller er tæt på at indsende ansøgningen.

På en konference i næste uge i London, TopLevel, om gTLD er SASs kommercielle direktør, <span>Robin Kamark, på talerækken for at give præsentationen: "</span><span>SAS: Why we made the strategic decision to apply".

</span>SASs danske presseafdeling har ikke vendt tilbage med en kommentar.

Andre ombuddet

Men hvis det er korrekt, at SAS vil have .sas, så sker det næppe uden sværdslag.

Forkortelsen SAS har mange andre betydning end Scandinavian Airlines System og altså mange potentielle interessenter, som kunne bringe domæne-endelsen i auktion.

For eksempel den britiske styrke Special Air Service og det amerikanske it-selskab SAS Institute, der sælger business intelligence. Sidstenævnte, der i dag har webadressen sas.com, modtager ifølge ComONs oplysninger allerede i dag af og til e-post, som var tilsigtet flyselskabet.

De få andre firmaer, som åbent fortæller, at de ser en fidus i deres eget TLD og som angiveligt har søgt om det, er StarHub, Deloittes, Hitachi og Canon.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere