Artikel top billede

SAS på vej i krig om domæne

Luftfartselskabet har set sig sulten på lækkert domæne. Men mange andre parter kunne være på jagt efter .sas.

Det skandinaviske flyselskab SAS kan være på vej i domæne-fight om domæne-endelsen .sas.

Uden at flyfirmaet selv har bekræftet det, har firmaet på nettet afsløret, at det har indsendt ansøgning om at registrere gTLD'et (generic toplevel domain).

Ganske få firmaer har offentliggjort, at de er interesseret i at registrere deres varemærke eller et generisk ord (fx. .kaffe eller .cars). Det skyldes, at de ikke ønsker, at konkurrenter kunne finde på det samme og dermed bringe domænet i auktion.

Men selv om SAS ikke officielt har bekræftet ambitionen om at ansøge ICANN om få .sas, så tyder det på, at firmaet har eller er tæt på at indsende ansøgningen.

På en konference i næste uge i London, TopLevel, om gTLD er SASs kommercielle direktør, <span>Robin Kamark, på talerækken for at give præsentationen: "</span><span>SAS: Why we made the strategic decision to apply".

</span>SASs danske presseafdeling har ikke vendt tilbage med en kommentar.

Andre ombuddet

Men hvis det er korrekt, at SAS vil have .sas, så sker det næppe uden sværdslag.

Forkortelsen SAS har mange andre betydning end Scandinavian Airlines System og altså mange potentielle interessenter, som kunne bringe domæne-endelsen i auktion.

For eksempel den britiske styrke Special Air Service og det amerikanske it-selskab SAS Institute, der sælger business intelligence. Sidstenævnte, der i dag har webadressen sas.com, modtager ifølge ComONs oplysninger allerede i dag af og til e-post, som var tilsigtet flyselskabet.

De få andre firmaer, som åbent fortæller, at de ser en fidus i deres eget TLD og som angiveligt har søgt om det, er StarHub, Deloittes, Hitachi og Canon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere