Artikel top billede

LEGO køber lego-domæne - mod sin vilje

LEGO havde helst undværet sit nye toplevel-domæne. Men nu vil firmaet have fingrene i .Lego.

LEGO var blandt de få danske firmaer, der i sidste uge offentliggjorde, at de ville byde på et såkaldt toplevel-domæne - et gTLD.
Men LEGO har egentlig registreret domænet, .Lego, mod sin vilje. Allerede i februar sagde firmaet til ComON, at man ikke ville bruge kræfter på at få domænet.

Hvorfor har I ændret mening?

"Vi har ikke ændret mening. Vi havde foretrukket at lade være med at byde på det, som vi også sagde dengang," siger Roar Rude Trangbæk, kommunikationschef hos LEGO.

"Nu har vi så valgt at være proaktive og ansøge om domænet, fordi vi mener, at det vil koste færre ressourcer, end at vi efterfølgende skulle ud og forsvare det. Vi mener, det er det bedste at gøre for at beskytte vores brand." 

Hvis LEGO får ejerskab over .Lego, er det langt fra sikkert, at det skal aktiveres. Det kan være lige så sandsynligt, at domænet bare bliver gemt væk i en skuffe.

gTLD'er skaber ikke innovation

Kommunikationschefen havde helst set, at muligheden de nye gTLD'er aldrig var blivet oprettet.

"Vi mener hverken, at det her bringer innovation, medfører lavere priser eller gør tingene nemmere for den almindelige forbruger," siger Roar Rude Trangbæk.

Kommunikationschefen mener, at netbrugerne i højere grad end domæne-navne bruger apps og søgemaskiner for at finde indhold på nettet, og i LEGOs tilfælde har forbrugerne lært, at Lego.com er stedet at finde information.

"gTLD'er gør det sværere for os at forhindre, at andre misbruger vores brand med onde hensigter".

Han peger på, at et domæne som www.lego.toystore i fremtiden vil kunne snylte på Legos varemærke - uden at mange forbrugere ville opfatte det. LEGO har dog alligevel ikke valgt at ansøge om andre domæne-endelser end .Lego.

Først sidst på året vil ansøgerne få bekræftet, om de får ejerskab på de ønskede domæner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.