Artikel top billede

Hackergruppe vil lukke nettets vitale root-servere

Med et angreb på nettets 13 root-servere 31. marts vil Anonymous slukke nettet.

En meddelelse på Pastebin i Anonymous-bevægelsens navn opfordrer til at angribe nettets 13 DNS-root-servere den 31. marts.

I den såkaldte "Operation Global Blackout" vil man "lukke internettet ned".

Nu er Anonymous kun en løst organiseret bevægelse og det er umuligt at sige, om det faktisk er medlemmer af hacker-gruppen der står bag.

Men datoen den 31. marts er lidt suspekt - det kunne lyde som en tidlig aprilsnar.

"For at protestere mod SOPA, Wall Street, vores uansvarlige ledere og vores elskede bankfolk der har sultet verden for at opfylde deres egne behov, vil Anonymous slukke nettet den 31. marts," hedder det i meddelelsen.

Vil se ud som om det er nede

Hvis man faktisk er i stand til at blokere DNS-systemet vil alle internet-brugerne som taster google.com eller en vilkårlig anden adresse møde en fejlmeddelelse.

Nettet kører stadig, men det vil se ud som om det er nede.

Meddelelsen beskriver også, hvordan man vil bruge det såkaldte Reflective DNS Amplification DDoS værktøj til at ramme DNS-serverne ved at oversvømme dem med forespørgsler.

Flere mistænkelige ting

Men der er flere mistænkelige ting ved denne opfordring til at slukke nettet - bortset fra datoen for angrebet.

Den findes ikke i de sædvanlige IRC-kanaler, som Anonymous bruger, og der er ikke noget link til angrebsprogrammet.

Det ligner heller ikke Anonymous at starte et angreb, der rammer så bredt.

Det vil næppe være med til at øge hackernes popularitet.

Desuden er det næppe teknisk muligt at lamme DNS-systemet.

De 13 root-servere er ikke enkelte maskiner, men store grupper af servere, der kan nås under en fælles ip-adresse. Listen hos root-servers.org indeholder 259 servere.

Disse maskiner er designet til at håndtere mindst tre gange den normale belastning, så der skal meget til, før de bukker under.

DNS-systemet skulle stadig være i stand til at køre hvis to ud af tre servere falder væk. DNS bygger også på caching, så angrebet ville kun fungere hvis serverne var nede i længere tid. Indtil nu er alle angreb mod root-serverne da også slået fejl.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere