Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

TDC Hosting forhandler om at overtage CSC-ansatte

TDC Hosting forhandler med indiske gigantfirma om at overtage et hemmeligt antal CSC-medarbejdere. Det sker som led i forhandlingerne om drift af 2.000 TDC-servere, CSC tidligere har stået for.

læs også :

Endnu et TDC-selskab forhandler med Tata efter CSC-exit

CSC mister milliarder på tabte TDC-aftaler CSC til 300
medarbejdere: I er sagt op

Dansk kæmpeselskab sætter CSC på porten

CSC-chef afviser at 900 ansatte skal ud

Det TDC-ejede it-firma TDC-hosting forhandler med indiske Tata TCS om at overtage et ukendt antal af de omkring 300 CSC-medarbejdere, som er varslet virksomhedsoverdraget i forbindelse med TDC's valg af Tata TCS som ny leverandør i stedet for CSC.

Overtagelsen er en del af kontraktforhandlingerne mellem TCS og TDC Hosting om at blive underleverandør til Tata TCS på drift af 2.000 TDC-servere.

Hos TDC Hosting vil Jesper Bak Olesen ikke vil ud med, hvor mange ansatte der er tale om, før der er blæk på papiret.

TDC Hosting er ikke det eneste TDC-firma, der forhandler med TDC og Tata om at overtage en del af de 300 CSC-medarbjdere. Også Netdesign, der regner med at overtage en minibusfuld, forhandler kontrakt.

Antal hoveder hemmeligt

"Der er mennesker med i overdragelsen, helt sikkert. Det er danske ressourcer, som vil fortsætte med at sidde i Danmark. Og vi supplerer med nogle indiske ressourcer, som bliver vores offshoring platform fremadrettet, " siger han.

Han fortæller, at selskabet hidtil kun har erfaring med at benytte dansk arbejdskraft i forbindelse med håndteringen af deres kunder.

"Vi har egentlig udelukkende danske ressourcer på alt det, vi laver i dag," siger han til Computerworld.

Derfor bliver samarbejdet med Tata TCS ifølge direktøren en ilddåb for TDC Hosting i at anvende indiske ressourcer på store opgaver.

Der vil nemlig være arbejdsopgaver, som vil foregå fra Indien, fortæller Jesper Bak Olesen.

Indere skal også bruges på andre kunder

Indere skal hjælpe på prisen

Hvordan den såkaldte blend-rate ender, altså hvor stor en del af medarbejderne der udgøres af indere, kan han ikke sige i øjeblikket.

"Der bliver selvfølgelig dansk arbejdskraft i forbindelse med det her, det er helt oplagt. Der bliver danske arbejdspladser," siger han.

Hvis aftalen kommer i mål vil TDC Hosting få en indisk organisation, som kommer til at understøtte selskabet på netop de opgaver, aftalen handler om, fortæller Jesper Bak Olesen.

Og den støtte kan bruges fremadrettet i forhold til andre kunder og aftaler, medgiver direktøren.

"Det er helt klart målet, at vi på sigt vil komme til at bruge nogle indiske ressourcer også på andre kunder, specielt fordi vi bevæger os op i markedet, hvor vi konkurrerer mod IBM, CSC, NNIT, hvor vi faktisk er ret presset på prisen," siger Jesper Bak Olesen.

Lader udstyret stå

Derfor er strategien for TDC Hosting at få bygget nogle indiske ressourcer op som supplement til de danske, fortæller han.

Driften af 2.000 TDC-servere skal ifølge Jesper Bak Olesen være på plads den 1. april i år. Han fortæller, at mange af serverne vil bliver stående i samme lokaler, som de allerede befinder sig i.

Derfor bliver der på den korte bane ikke tale om at flytte serverne hen til TDC Hostings serverlokaler, sådan som det typisk foregår.

"Der er lavet nogle konstruktioner som gør, at de kan blive i de datacentre, hvor de står i dag," siger Jesper Bak Olesen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere