Foto: Povl D. Rasmussen.

TDC Hosting forhandler om at overtage CSC-ansatte

TDC Hosting forhandler med indiske gigantfirma om at overtage et hemmeligt antal CSC-medarbejdere. Det sker som led i forhandlingerne om drift af 2.000 TDC-servere, CSC tidligere har stået for.

læs også :

Endnu et TDC-selskab forhandler med Tata efter CSC-exit

CSC mister milliarder på tabte TDC-aftaler CSC til 300
medarbejdere: I er sagt op


Dansk kæmpeselskab sætter CSC på porten

CSC-chef afviser at 900 ansatte skal ud

Det TDC-ejede it-firma TDC-hosting forhandler med indiske Tata TCS om at overtage et ukendt antal af de omkring 300 CSC-medarbejdere, som er varslet virksomhedsoverdraget i forbindelse med TDC's valg af Tata TCS som ny leverandør i stedet for CSC.


Overtagelsen er en del af kontraktforhandlingerne mellem TCS og TDC Hosting om at blive underleverandør til Tata TCS på drift af 2.000 TDC-servere.

Hos TDC Hosting vil Jesper Bak Olesen ikke vil ud med, hvor mange ansatte der er tale om, før der er blæk på papiret.

TDC Hosting er ikke det eneste TDC-firma, der forhandler med TDC og Tata om at overtage en del af de 300 CSC-medarbjdere. Også Netdesign, der regner med at overtage en minibusfuld, forhandler kontrakt.

Antal hoveder hemmeligt
"Der er mennesker med i overdragelsen, helt sikkert. Det er danske ressourcer, som vil fortsætte med at sidde i Danmark. Og vi supplerer med nogle indiske ressourcer, som bliver vores offshoring platform fremadrettet, " siger han.

Han fortæller, at selskabet hidtil kun har erfaring med at benytte dansk arbejdskraft i forbindelse med håndteringen af deres kunder.

"Vi har egentlig udelukkende danske ressourcer på alt det, vi laver i dag," siger han til Computerworld.

Derfor bliver samarbejdet med Tata TCS ifølge direktøren en ilddåb for TDC Hosting i at anvende indiske ressourcer på store opgaver.

Der vil nemlig være arbejdsopgaver, som vil foregå fra Indien, fortæller Jesper Bak Olesen.

Indere skal også bruges på andre kunder
Indere skal hjælpe på prisen
Hvordan den såkaldte blend-rate ender, altså hvor stor en del af medarbejderne der udgøres af indere, kan han ikke sige i øjeblikket.

"Der bliver selvfølgelig dansk arbejdskraft i forbindelse med det her, det er helt oplagt. Der bliver danske arbejdspladser," siger han.

Hvis aftalen kommer i mål vil TDC Hosting få en indisk organisation, som kommer til at understøtte selskabet på netop de opgaver, aftalen handler om, fortæller Jesper Bak Olesen.

Og den støtte kan bruges fremadrettet i forhold til andre kunder og aftaler, medgiver direktøren.

"Det er helt klart målet, at vi på sigt vil komme til at bruge nogle indiske ressourcer også på andre kunder, specielt fordi vi bevæger os op i markedet, hvor vi konkurrerer mod IBM, CSC, NNIT, hvor vi faktisk er ret presset på prisen," siger Jesper Bak Olesen.

Lader udstyret stå
Derfor er strategien for TDC Hosting at få bygget nogle indiske ressourcer op som supplement til de danske, fortæller han.

Driften af 2.000 TDC-servere skal ifølge Jesper Bak Olesen være på plads den 1. april i år. Han fortæller, at mange af serverne vil bliver stående i samme lokaler, som de allerede befinder sig i.

Derfor bliver der på den korte bane ikke tale om at flytte serverne hen til TDC Hostings serverlokaler, sådan som det typisk foregår.

"Der er lavet nogle konstruktioner som gør, at de kan blive i de datacentre, hvor de står i dag," siger Jesper Bak Olesen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.