Artikel top billede

Derfor er det gået helt galt med studerendes it

Se hvorfor de studerende på Professionshøjskolen Metropol ikke kan få leveret ordentligt internet.

Læs også: Studerende på barrikaderne over netværks-nedbrud.

Professionshøjskolen Metropols problemer med netværks-nedbrud er "utilfredsstillende."

Sådan lyder det fra direktør Nicolai Kragh Petersen, i et svar til formand for De Studerendes Råd på læreruddannelsen, Sarah Haug Rasch, der langer voldsomt ud efter skolen. Det kan du læse mere om her.

Nicolai Kragh Petersen erkender, at skolen har været ramt af it-problemer "på det seneste".

Nicolai Kragh Petersen forklarer, at det trådløse netværk har været ramt af problemer som følge af det stigende antal computere og smartphones, som studerende og ansatte hiver med i skolen, hvilket tærer på kapaciteten.

"Antallet af enheder som 'kobles på' netværket er således kraftigt forøget. Dette udfordrer kapaciteten på det eksisterende netværk og konsekvensen er derfor, at I af og til opleve, at man ikke kan komme på," skriver han i sin mail til Sarah Haug Rasch.

Samtidig kalder han printerproblemerne på læreruddannelsen for et "smertensbarn", der vil blive udskiftet til at kunne dække hele Metropolskolen.

Haster efter udviklingen

Til Computerworld siger Nicolai Kragh Petersen, at netværksproblemerne har rod i to ting.

Dels en opgradering af en firewall-løsning, som har afstedkommet tre planlagte nedlukninger og udfald i januar og februar, dels en sand eksplosion af mobile enheder, der presser netværkskapaciteten på Institut for Skole og Læring til det yderste.

Han tilføjer samtidigt, at skolens over 10.000 studerende skal kunne gå problemfrit på trådløst internet, men fordi de studerende på Skole og Læring bruger it-værktøjer meget heftigt, er det dem, der er stødt på netværks-problemerne først.

Disse løsninger er på vej

Løsninger på vej

Med hensyn til firewall-opgraderingen skulle der ikke være flere problemer ifølge Nicolai Kragh Petersen.

Med hensyn til netværkskapaciteten forsøges den løbende forøget. Eksempelvis har skolen opgraderet fra 11 trådløse access points i 2009 til 34 access points i dag.

"Du kan godt gå på nettet i dag og i morgen, men problemet er opstået, fordi mange studerende er gået på det trådløse internet på samme tid," lyder det fra Nicolai Kragh Petersen.

Han oplyser, at i dag kan netværket håndtere mindst 500 samtidige bruger, men dette ikke altid er nok. Derfor er professionshøjskolen i gang med at etablere en løsning som kan håndtere, at langt flere studerende samtidigt kan gå på det trådløse internet.

Hverken Nicolai Kragh Petersen eller it-afdelingen kan dog sige, hvor mange samtidige brugere det næste netværk kan håndtere.

"Men det skulle give en betydelig forbedring," lyder det fra direktøren for Professionshøjskolen Metropol.

Skrotter dyrt printer-udstyr

For at få løst printer-problemerne med udskrifter fra de studerendes egne computer, har skolen længe kæmpet for at få løsningen på plads med dens eksisterende printere, der er blevet indkøbt decentralt, før Professionshøjskolen Metropol sammenlagde sin it-afdeling i 2009.

"Vores eksisterende og dyrt indkøbte printer-løsning har vist sig at være dysfunktionel, selv om vi har prøvet at få mest ud af den. Nu prøver vi så at lave vores egne løsninger," siger Nicolai Kragh Petersen.

Han peger på, at den fremtidige printer-løsning vil bevirke, at eksempelvis en studerende fra Institut for Skole og Læring kan printe sine papirer ud på printere på hele Professionshøjskolen Metropol.

Både problemerne med print og med de trådløse netværk loves endeligt løst efter sommerferien - altså om et halvt års tid.

Her og nu er Nicolai Kragh Petersen dog mere end villig til at tage en dialog med studerende omkring, hvordan it-infrastrukturen kan udbedres på Professionshøjskolen Metropol.

Læs også: Studerende på barrikaderne over netværks-nedbrud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.