Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Dansk it-firma søger 33 procent flere it-konsulenter

Fremadstormende softwarefirma leder med lys og lygte efter kvalificerede it-konsulenter. Firmaet vil nemlig udvide antallet af it-folk med 33 procent.

Med en vækst i omsætningen sidste år på 68 procent, søger softwarehuset Inspari nu 10 nye it-konsulenter.

"Vores 30 konsulenter havde i 2011 en gennemsnitlig belægningsgrad på 89 procent, og vi er ved at nå grænsen for, hvor mange flere opgaver vi kan tage ind," siger partner Jens-Jacob Thuun Aarup fra Inspari.

Over de kommende måneder er målet at udvide antallet af konsulenter til 40.

Firmaet med base i København og Århus regner dog ikke med, at opgaven bliver let.

Søger superspecialister

"Vi søger superspecialister med en økonomisk og teknisk baggrund, men de hænger ikke på træerne," siger Jens-Jacob Thuun Aarup.

Han vurderer, at der måske kun er omkring 100 kvalificerede mennesker i Danmark til nogle af de stillinger, som selskabet har slået op.

"Så det kan selvsagt blive et reelt problem at få stillingerne besat med det samme," siger Jens-Jacob Thuun Aarup.

Vil helst undgå lønkrig

Samtidig vil selskabet helst gå uden om en decideret lønkrig med konkurrenter om de bedste medarbejdere.

"Vi har selvfølgelig altid en mulighed for at gå i lønkrig med vores konkurrenter og forsøge at lokke erfarende medarbejdere ind med voldsomme løntilbud og opskruede bonusordninger, men det er vi ikke interesserede i," siger han.

"Vi driver vores virksomhed ud fra en dyb tro på, at det er andre ting end penge, der motiverer medarbejderne til at give den en ekstra skalle på deres arbejde," siger Jens-Jacob Thuun Aarup og peger på tre centrale værdier, der kendetegner en god it-arbejdsplads.

Behovet bekymrer lidt

Blandt andet skal medarbejderne have indflydelse på deres job, de skal forstå, hvorfor lige netop deres arbejde er vigtigt i processen, og så skal der være plads til, at medarbejderne kan specialisere sig helt ned i detaljen.

"Det er langt mere vigtigt for medarbejdernes motivation end bonusordninger og forskellige incitamentspuljer," siger Jens-Jacob Thuun Aarup.

Tilbage står, at hvis selskabet skal fortsætte sin vækst, så skal der flere medarbejdere til.

"Jeg er fortrøstningsfuld, men også lidt bekymret. Vi har brug for nye medarbejdere, hvis vi skal fortsætte vores vækst," lyder det fra Jens-Jacob Thuun Aarup.

Selskabet oplyser, at omsætningen i 2011 lå på 31 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere