Artikel top billede

Løfte: Ansatte på Apple-fabrik skal have mere i løn

Moderselskabet til Apples underleverandør Foxconn lover sine taiwanske ansatte en "væsentlig" lønforhøjelse.

Computerworld News Service: Hon Hai, der er moderselskab til Foxconn, som producerer mange af Apples produkter heriblandt iPhone, stiller sine ansatte en klækkelig lønforhøjelse i udsigt.

Selskabet oplyser, at lønforhøjelsen vil blive gennemført i juli med det formål at fastholde og tiltrække talent i forbindelse med en udvidelse af aktiviteterne.

I et tv-interview siger bestyrelsesformand for Hon Hai, Terry Gou, at hans selskab er ved at gennemgå lønsatserne for de ansatte i Taiwan, hvor borgerne har stået overfor stigende leveomkostninger, siden staten fjernede en ordning til at delvist fastfryse brændstofpriserne på hjemmemarkedet, forklares det i en artikel i Taipei Times.

Simon Hsing, der er talsmand for Hon Hai, oplyser, at lønforhøjelsens størrelse endnu ikke er fastlagt, men han fremhæver ifølge Dow Jones, at den vil blive væsentlig.

Arbejdernes lønninger er steget, siden adskillige ansatte hos Foxconn begik selvmord på flere af selskabets fabrikker i 2010.

Arbejdsforholdene på Foxconns fabrikker er siden blevet voldsomt kritiseret. For nylig offentliggjorde Fair Labour Association sin undersøgelse af forholdene, som afslørede væsentlige problemer.

Apples topchef, Tim Cook, besøgte angiveligt en af Foxconns fabrikker 30. marts, hvilket var samme dag, undersøgelsen fra Fair Labour Association blev offentliggjort.

Læs også:

Så elendige forhold har arbejdere på Apple-fabrik.

Apple efter kritik af fabriks-forhold: Her er løsningen.

Derfor lægger Apple sin produktion i Fjernøste.n

Apple efter kæmpe-audit: Sådan er forhold på fabrikker.

Apple: Derfor var der eksplosioner på fabrikker.

300 ansatte hos Apple-leverandør truede med selvmord.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere