Artikel top billede

Microsoft: Kritiske sikkerhedshuller i Office

Nye kritiske sårbarheder gør vedhæftede filer i spam ekstra farlige. Se her hvilke dokumentformater, du skal være særlig opmærksom på.

Computerworld News Service: Fire ud af de seks sikkerhedsbulletiner, som Microsoft har offentliggjort i forbindelse med den kommende Patch Tuesday, beskriver kritiske sikkerhedsopdateringer.

Én af sårbarhederne er allerede mål for et angreb i omløb.

Sikkerhedsbulletinen MS12-027 beskriver en kritisk sårbarhed i Microsoft Office i alle versioner fra 2003 til 2010 - på nær 64-bit versionen af Office 2010 - og kan udnyttes af angreb, der er indlejret i dokumenter i rich text format (RTF).

Teknologichef Wolfgang Kandek fra Qualys fortæller, at der er konstateret et indtil videre begrænset antal faktiske angreb mod denne sårbarhed.

Nu hvor information om sårbarheden er offentlig tilgængelig, vil det dog ikke vare længe, før der sker en stigning i angrebene mod denne sårbarhed, vurderer han.

Lidt uhyggelig

Jason Miller, der er chef for analyse og udvikling hos VMware, synes, at sårbarheden, der beskrives i MS12-027, "er lidt uhyggelig," fordi den også berører SQL Server og udviklingsværktøjer såsom Visual Basic og Visual FoxPro og sandsynligvis vil blive brugt i spam-angreb.

Med henvisning til den seneste tids i stigende grad luskede spam-angreb, som er blevet væsentligt mere avancerede end de velkendte falske reklamer for designersmykker og potensmedicin, advarer Miller, at selv om man er meget påpasselig med hvilke e-mails, man åbner, så kan man risikere at falde for et angreb, der udnytter denne RTF-exploit.

"Jeg er ked af at sige det, men spammerne var tidligere ikke særligt kreative i deres arbejde," siger Miller.

"Men kaster man et blik på den spam, der er i omløb nu, så udgiver den sig for at være ting som bekræftelses-e-mail fra Delta Air Lines eller beskeder fra UPS, der hævder at have afleveret en pakke hjemme hos dig og at du i den forbindelse blot skal åbne et dokument for at bekræfte modtagelsen. Så de bliver altså mere og mere snedige i forhold til at lokke folk til at åbne disse vedhæftede skadelige filer."

Her skal administratorerne være særligt opmærksomme

Miller opfordrer desuden Microsofts kunder til at behandle en anden af de seks sikkerhedsopdateringer lige så alvorligt som MS12-027.

En af grundene til som administrator at være særlig opmærksom på MS12-023 er, at den retter en kritisk sårbarhed i browsere, som anvendes af slutbrugere, der ikke nødvendigvis selv er specielt opmærksomme på sikkerhedsmæssige problemstillinger, påpeger Miller.

Vigtigt mål for folk

Desuden er der stor sandsynlighed for, at denne sårbarhed vil blive udnyttet inden for de næste 30 dage, hvilket antydes af dens bedømmelse som kategori 1 på Microsofts såkaldte Exploitability Index.

"Den bliver et vigtigt mål for folk. Rettelsen af denne sårbarhed bør uden tvivl stå øverst på listen over hvilke sikkerhedsopdateringer, der skal udrulles," opfordrer Miller.

"Mange af de sårbarheder, der rettes i denne omgang, er drive by-scenarier, så der vil sandsynligvis opstå en del skadelige websites."

MS12-023 lukker en sårbarhed i Internet Explorer i alle versioner fra 6 til 9 og udkommer endda før sikkerhedsopdateringen af den sårbarhed, der blev offentliggjort i sidste måned ved hackerkonferencen CanSecWest Pwn2Own.

Yderligere to af de kommende seks sikkerhedsopdateringer lukker kritiske sårbarheder i Windows og .Net-frameworket, der gør det muligt at eksekvere kode via fjernadgang.

De sidste to sikkerhedsopdateringer vurderes som vigtige og lukker sårbarheder i Office og Forefront Unified Access Gateway.

Med disse seks sikkerhedsbulletiner er Microsoft indtil videre i år oppe på 28.

Til sammenligning udgav selskabet 34 sikkerhedsbulletiner i de første fire måneder af 2011, hvoraf halvdelen udkom i april.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere