Artikel top billede

Microsoft: Kritiske sikkerhedshuller i Office

Nye kritiske sårbarheder gør vedhæftede filer i spam ekstra farlige. Se her hvilke dokumentformater, du skal være særlig opmærksom på.

Computerworld News Service: Fire ud af de seks sikkerhedsbulletiner, som Microsoft har offentliggjort i forbindelse med den kommende Patch Tuesday, beskriver kritiske sikkerhedsopdateringer.

Én af sårbarhederne er allerede mål for et angreb i omløb.

Sikkerhedsbulletinen MS12-027 beskriver en kritisk sårbarhed i Microsoft Office i alle versioner fra 2003 til 2010 - på nær 64-bit versionen af Office 2010 - og kan udnyttes af angreb, der er indlejret i dokumenter i rich text format (RTF).

Teknologichef Wolfgang Kandek fra Qualys fortæller, at der er konstateret et indtil videre begrænset antal faktiske angreb mod denne sårbarhed.

Nu hvor information om sårbarheden er offentlig tilgængelig, vil det dog ikke vare længe, før der sker en stigning i angrebene mod denne sårbarhed, vurderer han.

Lidt uhyggelig

Jason Miller, der er chef for analyse og udvikling hos VMware, synes, at sårbarheden, der beskrives i MS12-027, "er lidt uhyggelig," fordi den også berører SQL Server og udviklingsværktøjer såsom Visual Basic og Visual FoxPro og sandsynligvis vil blive brugt i spam-angreb.

Med henvisning til den seneste tids i stigende grad luskede spam-angreb, som er blevet væsentligt mere avancerede end de velkendte falske reklamer for designersmykker og potensmedicin, advarer Miller, at selv om man er meget påpasselig med hvilke e-mails, man åbner, så kan man risikere at falde for et angreb, der udnytter denne RTF-exploit.

"Jeg er ked af at sige det, men spammerne var tidligere ikke særligt kreative i deres arbejde," siger Miller.

"Men kaster man et blik på den spam, der er i omløb nu, så udgiver den sig for at være ting som bekræftelses-e-mail fra Delta Air Lines eller beskeder fra UPS, der hævder at have afleveret en pakke hjemme hos dig og at du i den forbindelse blot skal åbne et dokument for at bekræfte modtagelsen. Så de bliver altså mere og mere snedige i forhold til at lokke folk til at åbne disse vedhæftede skadelige filer."

Her skal administratorerne være særligt opmærksomme

Miller opfordrer desuden Microsofts kunder til at behandle en anden af de seks sikkerhedsopdateringer lige så alvorligt som MS12-027.

En af grundene til som administrator at være særlig opmærksom på MS12-023 er, at den retter en kritisk sårbarhed i browsere, som anvendes af slutbrugere, der ikke nødvendigvis selv er specielt opmærksomme på sikkerhedsmæssige problemstillinger, påpeger Miller.

Vigtigt mål for folk

Desuden er der stor sandsynlighed for, at denne sårbarhed vil blive udnyttet inden for de næste 30 dage, hvilket antydes af dens bedømmelse som kategori 1 på Microsofts såkaldte Exploitability Index.

"Den bliver et vigtigt mål for folk. Rettelsen af denne sårbarhed bør uden tvivl stå øverst på listen over hvilke sikkerhedsopdateringer, der skal udrulles," opfordrer Miller.

"Mange af de sårbarheder, der rettes i denne omgang, er drive by-scenarier, så der vil sandsynligvis opstå en del skadelige websites."

MS12-023 lukker en sårbarhed i Internet Explorer i alle versioner fra 6 til 9 og udkommer endda før sikkerhedsopdateringen af den sårbarhed, der blev offentliggjort i sidste måned ved hackerkonferencen CanSecWest Pwn2Own.

Yderligere to af de kommende seks sikkerhedsopdateringer lukker kritiske sårbarheder i Windows og .Net-frameworket, der gør det muligt at eksekvere kode via fjernadgang.

De sidste to sikkerhedsopdateringer vurderes som vigtige og lukker sårbarheder i Office og Forefront Unified Access Gateway.

Med disse seks sikkerhedsbulletiner er Microsoft indtil videre i år oppe på 28.

Til sammenligning udgav selskabet 34 sikkerhedsbulletiner i de første fire måneder af 2011, hvoraf halvdelen udkom i april.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.