Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Denne browser giver dig længst batteritid

Pas på: Den forkerte browser kan dræne batteriet på din bærbare.

Har du oplevet, at batteritiden på din bærbare computer pludselig er blevet dårligere?

Så kan det skyldes, at du har skiftet internetbrowser.

Selv om det er noget, de færreste skænker en tanke, kan den software, du bruger på din computer, nemlig være en potentiel batteri-dræber.

Det gælder naturligvis også browseren, der er et af de mest brugte stykker software på vores computere, og derfor kan have kæmpe indflydelse på batteritiden.

Chrome er dårligst



Den amerikanske blog 7Tutorials har netop undersøgt dette og er kommet frem til, at Microsofts Internet Explorer 9 er den browser, der giver din computer den bedste batteritid, mens Googles Chrome-browser klarede sig dårligst med en batteritid, der er 18 procent dårligere end Internet Explorer.

Testen blev udført på en HP Pavilion-bærbar med Windows 7, og med Internet Explorer 9 blev der opnået en gennemsnitlig batteritid på 104 minutter, mens det forringede computerens batteri med 19 minutter, da der blev skiftet fra Internet Explorer til Google Chrome. 

Den næstbedste browser var den norske browser Opera, der gav 100 minutters batteritid, hvilket er otte minutter mere end Firefox, der med en batteritid på 92 minutter blev testens næstdårligste. 

Bloggen lavede også en tilsvarende test med Internet Explorer 10 og opnåede en batteritid på 108 minutter, hvilket altså er fire minutter mere end Internet Explorer 9. Men den 10. generation af Microsofts browser findes endnu kun i en beta-version til Windows 8, og er derfor ikke helt sammenlignelig med de andre browsere i testen.

Flash er en batteri-tyv

Det er naturligvis ikke kun på Windows-computere, at browseren kan have stor indflydelse på din computers batteritid.



Apple er eksempelvis helt holdt op med at installere Adobe Flash på sine Mac-computere, hvilket har vist sig at være særdeles gavnligt for batteritiden. 

Flash er et såkaldt plugin, som internetbrowsere bruger til at afspille videoer og animationer på nettet, og en test lavet af tech-mediet Ars Technica har vist, at en 11" Macbook Air får to timers kortere batteritid, hvis den har installeret Flash.

Vil du undgå, at Flash dræner dit batteri, kan du enten helt afinstallere Flash eller installere en såkaldt flash-blocker, der forhindrer din computer i at afspille indhold med Flash, med mindre du giver tilladelse til det.

Et eksempel på det er tilføjelsesprogrammmet Flashblock til Firefox og Google Chrome eller programmerne Flashfrozen og Clicktoflash.

Læs også:

Test: Massivt batterifusk med din bærbare.

Test: iPad 3's batteritid er meget dårligere end iPad 2.

Syv råd der giver din bærbare bedre batteritid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere