Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Forsvarets it-chef dropper højesteretssag om jægerbog

Forsvarets tidligere it-chef, Jesper Britze, dropper at anke dom på 30 dages fængsel.

Læs også:

Derfor falder hammeren så hårdt over Forsvarets it-chef

Forsvarets it-chef idømt 30 dages fængsel

Jesper Britze frikendt i jægerbog-sag

Den tidligere it-chef i Forsvarskommandoen, Jesper Britze, har i sidste øjeblik accepteret en dom fra landsretten på 30 dages betinget fængsel i forbindelse med sagen om Google Translate-oversættelsen af den falske jægerbog på arabisk.

Det skriver Dagbladet Politiken.

Han blev efter den militære strafferet dømt for at have løjet for sine foresatte om tilblivelsen af den arabiske oversættelse af Thomas Ratchacks bog "Jæger - i krig med eliten," som Forsvaret i efteråret 2009 prøvede at stoppe udgivelsen af.

Den tidligere it-chef skulle ellers sammen med Forsvarskommandoens informationschef Lars Sønderskov den 18. og 19. april have været for Højesteret i en ankesag af afgørelsen, hvor it-chefen ville have renset sit navn.

Ifølge Politiken er det personlige årsager, som har fået Jesper Britze til at droppe den renselse, han ellers ville søge i Højesteret.

»Det skyldes private og personlige forhold«, siger Jesper Britzes advokat Torben Koch til Politiken.

Jesper Britze, der forud for begivenhederne omkring den falske jægerbog, havde været i Forsvaret i 24 år, blev i første omgang frikendt ved Byretten i København.

Men her valgte Forsvarets Auditørkorps at anke afgørelsen, der altså blev omstødt ved Østre Landsret.

Læs også:

Portræt: it-Kommandøren bag bog-skandalen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.