Artikel top billede

Foto: Mikael Rieck

Derfor falder hammeren så hårdt over Forsvarets it-chef

Mandagens fængselsstraf til forsvarets forhenværende it-chef, Jesper Britze, skyldes ikke hans Google-oversættelse af den såkaldte jægerbog, men noget helt andet. Se her, hvorfor han er blevet dømt.

Læs også:

Britze vil have jægerbogssagen for Højesteret.

Forsvarets it-chef idømt 30 dages fængsel

Forsvarets it-chef oversatte jæger-bogen og er fyret.

Når den suspenderede it-chef hos forsvaret mandag blev idømt 30 dages betinget fængsel, er det ikke  for at have oversat den kontroversielle jægerbog til arabisk, men for at have løjet om det, da han specifikt blev spurgt af sine foresatte.
 
Det siger anklager Lone Damgaard fra Forsvarets Auditørkorps.
 
"Dette er særdeles groft i situationen," siger Lone Daamgaard, der er tilfreds med udfaldet af mandagens retsmøde i Østre Landsret.
 
 "Jeg er utrolig glad for og tilfreds med, at retten har fundet, at de var skyldige, ligesom vi fandt. Det viser jo, at vi har anlagt den rigtige vurdering, da vi rejste sagen var rigtig," siger Lone Damgaard. 
 
Mange kritiske røster
Hun peger på, at der har i forløbet om sagen har været mange kritiske røster fremme om, at den militære straffelov ikke kan benyttes i denne sag. Især i dette lys er hun tilfreds med afgørelsen.
 
Anklageren fortæller, at sagen ikke er så meget anderledes end ved byretten i København i september 2010.
 
Alligevel blev udfaldet ganske anderledes for den tidligere it-chef Jesper Britze, der altså blev kendt skyldig mens han i september blev frikendt for den samme anklage.
 
"Retten har vurderet sagen anderledes. Retten har fundet, at det her er så alvorligt, at der er tale om en overtrædelse af den militære straffelov," siger Lone Damgaard.
 
Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra it-chefens forsvarer.

Læs også:

Forsvarets it-chef idømt 30 dages fængsel

Forsvarets it-chef oversatte jæger-bogen og er fyret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?