Sådan sikrer du din identitet på Facebook

Læs, hvordan du undgår, at svindlere får adgang til din profil på Facebook. Hvis skaden allerede er sket, så kan hjælpen også være på vej.

Læs også:
Sådan fupper smarte svindlere dig på Facebook

50.000 danskere fuppet på Facebook i påsken

Dine Facebook-venner er farlige

Ville du udlevere oplysningerne på dit kreditkort via email?

Vi har efterhånden lært at være varsomme, når vi modtager spam i email-indbakken.

Helt så skeptiske er vi ikke, når vi modtager spam på Facebook, og det udnytter svindlerne i stor stil.

Vi stoler på vennerne
Spam på Facebook vokser i omfang, og den adskiller sig væsentligt fra traditionelle junkmails, fordi vi modtager den fra venner og folk, som vi normalt har tillid til.

Og hackerne profiterer sig af, at vi stoler så meget på vores venner på Facebook, at vi gerne klikker på links, vi normalt aldrig ville klikke på i en email.

Svindlerne, der huserer på Facebook, har til formål at høste dine personlige informationer eller få adgang til din computer eller pengepung enten via malware eller via phishing-links.

Du kan dog med relativt simple midler sikre dig imod at få frarøvet din identitet på Facebook.

Med adgang til din Facebook-konto kan de i værste fald få adgang til en lang række tjenester på nettet, som din Facebook-konto er forbundet med.

Sådan gør svindlerne
Der findes et utal af svindelnumre på Facebook

De mest almindelige kommer via spilanmodninger og links fra vennerne.

Hackerne udnytter, at vi spiller spil og deler ting på Facebook.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.