Artikel top billede

(Foto: John Siebert)

It-kriminelle har stjålet overskudsskat fra danskere

Kriminelle har stjålet for en halv million kroner via Skat. Måske flere afsløringer på vej.

Mindst 29 danskere er blevet snydt for i alt 500.000 kroner, som de skulle have udbetalt af Skat. Men i stedet for at få overskudsskatten udbetalt, er pengene blevet overført til kriminelle.  

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Lavpraktisk har de kriminelle skaffet sig adgang til ofrenes TastSelv-konti, hvor de både har fiflet med personens fradrag og skiftet nummeret på den bankkonto, som den overskydende skat skulle udbetales til.

Skat afviser, at der er en sikkerhedsbrist i it-systemet. De kriminelle har via andre kanaler fuppet sig til ofrenes kodeord. Skat mener, at ofrene bevidst eller ubevidst selv har udleveret personnumre og koder.

"Der er ikke tale om hacking, og vi anser stadig TastSelv for at være et sikkert system. Men udleverer man nøglen til ens skatteoplysninger og skatteforhold til en, man ikke kan stole på, kan man selvfølgelig komme i klemme. Vi vil derfor gerne opfordre alle til at være meget påpasselige med at udlevere adgangskoder," siger skattedirektør Lisbeth Rasmussen.

Skat undersøger nu yderligere 62 sager med cirka 1.000 involverede personer.

Vi laver proceduren om

De kriminelle er både stukket af med overskydende skat, som ofrene skulle have udbetalt, men de har også ændret på skattefradrag for at få mere udbetalt. Det kan betyde, at ofrene risikerer at få en regning for uberettigede fradrag.

Det vil ikke være alle, der slipper for at betale dem tilbage. Skat mener nemlig, at nogle ofre selv har kendt til fupnummeret.

"Vi kan ikke udelukke, at den person, som umiddelbart ser ud til at være blevet snydt, har været bevidst om snyderiet, men nu er stukket af til udlandet. Men uanset hvad, har personen jo en skattegæld, så vi skal have fat i vedkommende. Det vil så være en sag for InterPol," forklarer Lisbeth Rasmussen.

I nogle sager er der dog tale om decideret dokumentfalskneri og identitetstyveri, og hvis det kan bevises i de kommende klagesager vil Skat forsøge at hente pengene hos de personer, der rent faktisk har fået pengene udbetalt.

For at stoppe lignende tilfælde har Skat allerede ændret procedure. Hvis man i fremtiden vil have overskydende skat udbetalt til en anden konto, skal man møde op personligt i et skattecenter og vise billedlegitimation.

Læs hele Skatteministeriets pressemeddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere