Artikel top billede

Anklage: Microsoft holder rivaler ude af markedet

Mozilla mener, at Microsoft igen med fuldt overlæg holder konkurrerende browsere langt væk fra Windows. Det sker på en helt ny måde.

Microsoft forhindrer med vilje konkurrenterne i at komme til fadet med deres browsere i det kommende styresystem, Windows 8.

Sådan lyder beskyldningen fra Mozilla, der er selskabet bag browseren Firefox.

Mozilla mener, at Microsoft har bygget Windows 8 på en måde, der giver problemer for Firefox og andre konkurrenter til Microsofts egen browser, Internet Explorer.

Ekko fra stor browser-sag

Beskyldningerne giver mindelser om den store browser-sag, der for et par år tvang Microsoft til at åbne op for rivaliserende browsere. Det kan du læse mere om her.

Mozilla har endnu ikke indgivet en formel klage eller sagsøgt Microsoft.

Men Harvey Anderson fra Mozilla siger til Financial Times, at Mozilla straks vil handle, "hvis vi er nødt til det."

Vil bekæmpe Apple

Årsagen til Mozillas protester skal findes i Microsofts ønske om at bekæmpe Apples dominans på tablet-markedet.

Her spiller Windows 8 en ganske central rolle.

Styresystemet vil komme til at køre på de energivenlige ARM-processorer fremfor de Intel-kompatible chip, som Microsoft ellers altid har svoret til.

Men de ARM-baserede maskiner er indtil videre alene blevet designet til at køre med Internet Explorer, mener Mozilla, hvilket altså udelukker rivaliserende browsere som Googles Chrome, Firefox og Apples Safari.

Disse browsere vil dog fortsat kunne køre på de Intel-baserede maskiner, som Microsoft da også lancerer en særlig Intel-baseret version af Windows 8 til.

"Det vil forhinde den fri konkurrence, hvis ikke brugere og udviklere har mulighed for selv at vælge," siger Harvey Anderson til Financial Times.

Læs også:

IE fjernes fra Windows - hvem har gavn af det?.

Microsofts forslag til frit browser-valg i ny modvind.

ECIS foreslår en 'fair' browser-valgskærm.

Microsoft-rivaler vil have ændret browser-forslag.

Her er de mest populære browsere i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere