Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Anklage: Microsoft holder rivaler ude af markedet

Mozilla mener, at Microsoft igen med fuldt overlæg holder konkurrerende browsere langt væk fra Windows. Det sker på en helt ny måde.

Microsoft forhindrer med vilje konkurrenterne i at komme til fadet med deres browsere i det kommende styresystem, Windows 8.

Sådan lyder beskyldningen fra Mozilla, der er selskabet bag browseren Firefox.

Mozilla mener, at Microsoft har bygget Windows 8 på en måde, der giver problemer for Firefox og andre konkurrenter til Microsofts egen browser, Internet Explorer.

Ekko fra stor browser-sag

Beskyldningerne giver mindelser om den store browser-sag, der for et par år tvang Microsoft til at åbne op for rivaliserende browsere. Det kan du læse mere om her.

Mozilla har endnu ikke indgivet en formel klage eller sagsøgt Microsoft.

Men Harvey Anderson fra Mozilla siger til Financial Times, at Mozilla straks vil handle, "hvis vi er nødt til det."

Vil bekæmpe Apple

Årsagen til Mozillas protester skal findes i Microsofts ønske om at bekæmpe Apples dominans på tablet-markedet.

Her spiller Windows 8 en ganske central rolle.

Styresystemet vil komme til at køre på de energivenlige ARM-processorer fremfor de Intel-kompatible chip, som Microsoft ellers altid har svoret til.

Men de ARM-baserede maskiner er indtil videre alene blevet designet til at køre med Internet Explorer, mener Mozilla, hvilket altså udelukker rivaliserende browsere som Googles Chrome, Firefox og Apples Safari.

Disse browsere vil dog fortsat kunne køre på de Intel-baserede maskiner, som Microsoft da også lancerer en særlig Intel-baseret version af Windows 8 til.

"Det vil forhinde den fri konkurrence, hvis ikke brugere og udviklere har mulighed for selv at vælge," siger Harvey Anderson til Financial Times.

Læs også:

IE fjernes fra Windows - hvem har gavn af det?.

Microsofts forslag til frit browser-valg i ny modvind.

ECIS foreslår en 'fair' browser-valgskærm.

Microsoft-rivaler vil have ændret browser-forslag.

Her er de mest populære browsere i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.