Artikel top billede

Anklage: Microsoft holder rivaler ude af markedet

Mozilla mener, at Microsoft igen med fuldt overlæg holder konkurrerende browsere langt væk fra Windows. Det sker på en helt ny måde.

Microsoft forhindrer med vilje konkurrenterne i at komme til fadet med deres browsere i det kommende styresystem, Windows 8.

Sådan lyder beskyldningen fra Mozilla, der er selskabet bag browseren Firefox.

Mozilla mener, at Microsoft har bygget Windows 8 på en måde, der giver problemer for Firefox og andre konkurrenter til Microsofts egen browser, Internet Explorer.

Ekko fra stor browser-sag

Beskyldningerne giver mindelser om den store browser-sag, der for et par år tvang Microsoft til at åbne op for rivaliserende browsere. Det kan du læse mere om her.

Mozilla har endnu ikke indgivet en formel klage eller sagsøgt Microsoft.

Men Harvey Anderson fra Mozilla siger til Financial Times, at Mozilla straks vil handle, "hvis vi er nødt til det."

Vil bekæmpe Apple

Årsagen til Mozillas protester skal findes i Microsofts ønske om at bekæmpe Apples dominans på tablet-markedet.

Her spiller Windows 8 en ganske central rolle.

Styresystemet vil komme til at køre på de energivenlige ARM-processorer fremfor de Intel-kompatible chip, som Microsoft ellers altid har svoret til.

Men de ARM-baserede maskiner er indtil videre alene blevet designet til at køre med Internet Explorer, mener Mozilla, hvilket altså udelukker rivaliserende browsere som Googles Chrome, Firefox og Apples Safari.

Disse browsere vil dog fortsat kunne køre på de Intel-baserede maskiner, som Microsoft da også lancerer en særlig Intel-baseret version af Windows 8 til.

"Det vil forhinde den fri konkurrence, hvis ikke brugere og udviklere har mulighed for selv at vælge," siger Harvey Anderson til Financial Times.

Læs også:

IE fjernes fra Windows - hvem har gavn af det?.

Microsofts forslag til frit browser-valg i ny modvind.

ECIS foreslår en 'fair' browser-valgskærm.

Microsoft-rivaler vil have ændret browser-forslag.

Her er de mest populære browsere i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere